Αυγενάκης με εκπροσώπους ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων & δωματίων

 

«Πολύ σημαντική η συνεισφορά των ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με μακροχρόνια ιστορία στον τουριστικό κλάδο» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ.  Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων ν. Ηρακλείου, κ. Γιώργο Αγιομυργιαννάκη, καθώς και μέλη του ΔΣ. 

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιοκτήτες των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, τονίζοντας πως «η βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων, κινδυνεύει, όχι από τον ανταγωνισμό, αλλά από τα δυσβάσταχτα εισπρακτικά μέτρα».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την Ομοσπονδία, λέγοντας πως αποτελούν μια νέα τάση στο τουριστικό προϊόν που κερδίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των τουριστών. Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε τις προβληματικές πλευρές του ζητήματος αυτού, όπως μεταξύ άλλων την δημιουργία στρεβλώσεων στην τουριστική αγορά και την δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού με τον κλάδο της φιλοξενίας, επισήμανε όμως πως: «το ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα. Να συζητήσουμε μαζί σας πως θα διαχειριστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, μέσα από ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο».

Ακόμα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου ως προς την πρόσβαση τους σε χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκή Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στην απελευθέρωση κοινοτικών πόρων. 

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να βελτιωθεί η στρατηγική της χώρας για τον τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα του τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, λέγοντας ότι «η ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων θα ωφελήσει όλη τη βιομηχανία του τουρισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με στενή συνεργασία, και με το σωστό μίγμα για την επίτευξη ισορροπίας στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης», ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων ν. Ηρακλείου και στο μέλλον για την αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ