Απίστευτη κοσμοσυρροή στην κεντρική ομιλία του Γρηγόρη Πασπάτη

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική ομιλία του Γρηγόρη Πασπάτη. Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 4/7 στην αίθουσα “Μανόλης Καρέλλης” στην οδό Ανδρόγεω στο κέντρο του Ηρακλείου. Μια αίθουσα που αποδείχτηκε πολύ μικρή για τις πολλές εκατοντάδες πολιτών που κατέκλυσαν τον χώρο.

 

Συγκινημένος ο Γρηγόρης Πασπάτης ευχαρίστησε τον κόσμο που προσήλθε μαζικά στο κάλεσμά του. Την εκδήλωση χαιρέτησαν και μίλησαν για τον Γρ.Πασπάτη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Μπαντουβάς, ενώ διαβάστηκε θερμό μήνυμα χαιρετισμού του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Γρηγόρη Πασπάτη:

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά όλους που βρίσκεστε απόψε εδώ,

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον Κώστα Μπαντουβά για τα λόγια τους.

Οι Κρίσιμες Εκλογές

Φίλες και Φίλοι,

 • Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης, μιας σημαντικής απόφασης. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν είναι σαν όλες, είναι εκλογές κρίσιμες, καίριες για το μέλλον της χώρας μας. Είναι εκλογές που θα προδιαγράψουν την κατεύθυνση της πατρίδας μας, της κοινωνίας και της πολιτείας για τα επόμενα αρκετά χρόνια!
 • Την τελευταία δεκαετία ζήσαμε συνθήκες συνολικής αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, αποδόμησης του δικομματισμού και πολιτικής αστάθειας συνολικά. Η Νέα Δημοκρατία άντεξε στην εθνική αυτή θύελλα, αναδείχτηκε σε μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος, λειτούργησε υπεύθυνα, γόνιμα και δημιουργικά απέναντι στα εθνικά συμφέροντα. 

 • Η Ελλάδα βρίσκεται στην έξοδο από μια μακρόχρονη οικονομική, αλλά και κοινωνική κρίση, μια έξοδο που δεν οδηγεί αυτονόητα στην ανάπτυξη αλλά εξίσου και σε ένα κίνδυνο παρατεταμένης στασιμότητας. Στο χέρι μας είναι να απελευθερωθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα επιτρέψουν ένα άλμα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Ένας νέος δικομματισμός μοιάζει να συγκροτείται και είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε ποιες ιδέες και ποιες θέσεις θα διαμορφώσουν το αύριο. 
 • Η κρίση δεν υπήρξε μια φυσική καταστροφή, ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών αποφάσεων που γεννήθηκαν από εσφαλμένες πολιτικές συμπεριφορές. Ο λαϊκισμός είχε μολύνει την ελληνική κοινωνία πολύ πριν την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ούτε η δική μας παράταξη άμοιρη ευθυνών για αυτή την εξέλιξη. Υπήρξαν στιγμές που και εμείς τροφοδοτήσαμε το τέρας του λαϊκισμού και το βρήκαμε μπροστά μας.

Κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις

 • Σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι βαριά ταλαιπωρημένη, αποστεωμένη και κυρίως έχει χάσει κάθε προσδοκία για ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ζωής και των προοπτικών για τη νέα γενιά μέσα σε ένα ορατό μέλλον. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι Έλληνες έχουν ανάγκη σήμερα δύο πράγματα, την κανονικότητα και την ελπίδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να εγγυηθεί και τα δύο! Χωρίς παχυλές υποσχέσεις και ηχηρές διακηρύξεις, αλλά με σχέδιο και σοβαρότητα. Αυτό προσωποποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πέρασμα στην κανονικότητα και το μεγαλύτερο στοίχημα της διακυβέρνησής του θα είναι αυτό: να ξαναφέρει την ελπίδα σε ένα λαό που έχει χάσει κάθε προσδοκία! Ενωμένοι μπορούμε!
 • Απευθυνόμαστε σήμερα στην ελληνική κοινωνία, απευθυνόμαστε στους φίλους με τους οποίους έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για την παράταξη, αλλά επίσης και κυρίως απευθυνόμαστε στους συμπολίτες που δεν έχουν στενή κομματική ταύτιση. Ανθρώπους της μεσαίας, της παραγωγικής τάξης, ανθρώπους που τη δεκαετία του ‘90 υποστήριξαν τον Κώστα Σημίτη και στη δεκαετία του 2000 εμπιστεύτηκαν τον Κώστα Καραμανλή. Ανθρώπους που βγαίνουν λαβωμένοι από την δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, που μπορεί να βλέπουν με επιφύλαξη τον παραδοσιακό κομματικό οργανισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά βλέπουν με συμπάθεια κι εμπιστοσύνη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι συμπολίτες μας αυτοί είναι πολύτιμοι συνοδοιπόροι στην πορεία για την ανασύνταξη της χώρας. Χρειαζόμαστε όλοι σε αυτή την προσπάθεια, είναι κοινή, είναι προσπάθεια για το αύριο, για τα παιδιά μας!

Αναστήλωση των θεσμών

 • Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια μια δεύτερη κρίση μέσα στην κρίση και εκτός από την οικονομική ζημία που επισώρευσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυρίως έφερε μια πρωτοφανή απαξία στην θέση και τη λειτουργία των θεσμών, έφερε ακόμα και τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και την προσπάθεια καπελώματος της Δικαιοσύνης. Αυτά τελειώνουν άμεσα!
 • Η Ελλάς έχει πρώτα και πάνω από όλα ανάγκη από σεβασμό στους θεσμούς. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά μια χώρα που δεν σέβεται η ίδια τον εαυτό της, ούτε καν την εικόνα της στις διεθνείς σχέσεις και επαφές.
 • Έμαθα από νωρίς στη ζωή μου να πορεύομαι με πυξίδα αρχές και αξίες. Να νοιάζομαι για τον άνθρωπο, να είμαι χρήσιμος για την κοινωνία και τον τόπο, να κρατώ πάντα ψηλά το κεφάλι, να κάνω αυτό που πιστεύω σωστό χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό κόστος. Γνωριζόμαστε, με ξέρετε καλά, ξέρετε ότι θα είμαι εδώ και θα είμαι ο ίδιος άσχετα από οποιοδήποτε αξίωμα. Γιατί όποιο αξίωμα κι αν μας δανείσει για λίγο η ζωή, μας το δίνει για να υπηρετούμε, για να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι και ωφέλιμοι για το σύνολο. Κι αυτό είναι κάτι που κατά κόρον λησμόνησαν αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια! 

Ανάγκη για στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

 • Μας πήγαν χρόνια πίσω. Πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού για να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους. Οδήγησαν σε κατάρρευση των κρατικών δομών, δημιούργησαν στους πολίτες πρωτοφανές αίσθημα ανασφάλειας όχι μόνο απέναντι στην εγκληματικότητα, αλλά ακόμα κι απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Επιτέλους, υπευθυνότητα και δουλειά για να πάει μπροστά η χώρα!
 • Την Κυριακή δεν χρειάζεται απλά μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, δε χρειάζεται απλά μια νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται μια κομβική, μια στρατηγική νίκη που θα γυρίσει αποφασιστικά σελίδα για την πατρίδα μας. Μια δομική νίκη που θα διαμορφώσει το πλαίσιο που θα κινηθεί η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες. Γιατί, αυτό εννοώ, φίλες και φίλοι, με τον όρο κομβική, στρατηγική, δομική νίκη. Εννοώ ένα αποτέλεσμα που θα διαμορφώσει συνθήκες εν δυνάμει πολιτικής και ιδεολογικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό όχι φυσικά για να επωφεληθεί η παράταξη ή οποιοσδήποτε εντός της, αλλά για να μπουν γερά οι βάσεις, να μπουν οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες η χώρα θα βρει τον βηματισμό της στον 21ο αιώνα.
 • Μας κατηγορούν ότι δεν νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο, για τους πιο αδύναμους κοινωνικά συμπολίτες μας. Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει! Η διαφορά μας με την αριστερή αντίληψη είναι ότι δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη αντί για την αναδιανομή, με λίγα λόγια προκρίνουμε την παραγωγή περισσότερου πλούτου για όλη την κοινωνία από την υπερβολική πίεση στη μεσαία τάξη, η οποία στην περίπτωση της χώρας μας έχει ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια αφαιμαχθεί. Επιδιώκουμε το μεγάλωμα της πίτας, από το οποίο θα ωφεληθούν όλοι. Η μεγέθυνση της ευημερίας είναι αυτή που εγγυάται και την καλύτερη δυνατή στήριξη σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Σε τέτοιες βάσεις ορθολογισμού και κοινωνικής ευθύνης θέλουμε να βαλουμε τη χώρα!
 • Μια χώρα όπου οι νόμοι θα τηρούνται, οι θεσμοί θα λειτουργούν και οι άνθρωποι θα ευημερούν. Χωρίς άλλη υπερφορολόγηση, χωρίς καταστρατήγηση των κανόνων δικαίου, χωρίς κυριαρχία του κομματικού κράτους και των λίγων εκλεκτών. Για να γίνει επιτέλους η Ελλάδα μια πραγματικά σύγχρονη χώρα, θεσμικά και λειτουργικά, χωρίς προσκολλήσεις σε ιδεολογήματα που έχουν χρεοκοπήσει οριστικά από τον προηγούμενο ήδη αιώνα. Η κοινωνία είναι έτοιμη, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για ένα στιβαρό και φιλελεύθερο άλμα συγχρονισμού της χώρας μας με το ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον. Και έχουμε ευθύνη να κάνουμε αυτό το άλμα με τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε αυτή την εθνική προσπάθεια. Η κοινωνία είναι πια επιφυλακτική με κάθε πολιτική εξουσία και δίκαια. Έχουμε ευθύνη να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, με το κυβερνητικό μας έργο, δουλεύοντας κάθε μέρα για να πηγαίνει η Ελλάδα όλο και πιο μπροστά.

Φίλες και Φίλοι, έρχεται μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μια μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κυρίως μια μεγάλη νίκη για όλους τους Έλληνες, για όλους μας!

Επίλογος

 • Ελάχιστα 24ωρα έμειναν ως την εκλογική αναμέτρηση. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να δίνουμε τη μάχη! Όλοι πρέπει να βρεθούμε στην κάλπη, να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αποχή. Έρχεται μια νέα Μεταπολίτευση και όλοι έχουμε υποχρέωση να είμαστε παρόντες. Οι εκλογές αυτές και το αποτέλεσμά τους θα διαμορφώσουν την Ελλάδα που θα υποδεχτεί σε λίγα χρόνια πίσω τα παιδιά της ή που θα συνεχίζει να τα διώχνει! 

Θα φέρουμε τα παιδιά μας πίσω!

Θα βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά προόδου!

Θα αποφασίσουμε, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά! 

Την Κυριακή 7 Ιουλίου κερδίζουμε ξανά το μέλλον!

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ όλους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ