Ο Μεν. Μποκέας υποψ. Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Το Φόδελε, ένα μέρος συμβολικό, επέλεξε ο κ. Μενέλαος Μποκέας, προκειμένου να δώσει την εκκίνηση της επίσημης υποψηφιότητάς του για το Δήμο Μαλεβιζίου, πλαισιωμένος από τους είκοσι δύο πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Η ανακοίνωση της «νέας, ενωτικής αυτοδιοικητικής προσπάθειας», όπως αναφέρεται, έχει ως εξής:

Φόδελε, 5 Δεκεμβρίου 2018

Αλλάζουμε σελίδα!

Πολλές φορές μιλάμε για τον τόπο μας αόριστα. Αυτός ο τόπος, όμως,  έχει «ψυχή» και «υπόσταση». Είναι ο πολιτισμός και η ιστορία που τον περιβάλλει. Το φυσικό του περιβάλλον και ο πλούτος που αναδεικνύει. Η τοπική παραγωγή και τα ποιοτικά του προϊόντα. Πάνω από όλα, είναι οι άνθρωποί του, τα όνειρα, οι αγωνίες και οι φιλοδοξίες τους.

Όπως εσείς, έτσι κι εγώ, πιστεύω πως το Μαλεβίζι, ο τόπος στον οποίο μεγάλωσα, ο τόπος στον οποίο επέλεξα να ζήσω και να δημιουργήσω την οικογένειά μου, έχει εξαιρετικές δυνατότητες, αλλά και αξία που πρέπει να αναδειχθεί. Αξία που στερήθηκε από παρωχημένες αντιλήψεις και στρεβλές αυτοδιοικητικές λειτουργίες. Από πρακτικές που καθήλωσαν τη δυναμική του και που, μοιραία, επηρέασαν αρνητικά την καθημερινότητα του δημότη. Τα αυτονόητα πολλές φορές παρουσιάστηκαν ως επιτεύγματα, αλλά στην πράξη μείναμε πίσω. 

Ονειρευόμαστε διαφορετικά αυτόν τον τόπο.

Τώρα που είναι φανερό ότι το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε τον τόπο μας πρωταγωνιστή, όχι ακόλουθο. Θέλουμε τον τόπο μας σημείο αναφοράς, όχι απλή κουκκίδα στο χάρτη. Η επιλογή μας είναι μονόδρομος:

Να κάνουμε το Μαλεβίζι τον τόπο που μας αξίζει!

Να κάνουμε το Μαλεβίζι κέντρο ανάπτυξης και δημιουργίας.

  • Να παλέψουμε, προτάσσοντας τη διαφάνεια, την αποτελεσματική διοίκηση και τη συμμετοχικότητα για να ανοίξουμε τις πόρτες του Δήμου σε όλους!
  • Να σχεδιάσουμε στρατηγικά την αναπτυξιακή μας πορεία, στη βάση μακροπρόθεσμου προγραμματισμού, οραματικών στόχων και λογοδοσίας.
  • Να προάγουμε ψηφιακά το δήμο και τις υπηρεσίες του, απαγκιστρώνοντας την καθημερινότητα του δημότη από τη γραφειοκρατία, προσφέροντας λύσεις καινοτόμες, κοινωνικά ωφέλιμες και διαφανείς. 
  • Να δώσουμε χώρο και λόγο στη νέα γενιά, επενδύοντας στις δυνατότητες της και σκύβοντας πάνω από τις ανάγκες της. 
  • Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές, υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις, για να ενισχύσουμε αποτελεσματικά την τοπική μας οικονομία.
  • Να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά μας προϊόντα, για να δημιουργήσουμε κοινωνική προστιθέμενη αξία, να αναδείξουμε τις επιχειρήσεις μας και να πετύχουμε αναγνώριση ποιοτικής ταυτότητας στην παραγωγή μας.
  • Να χτίσουμε τη δική μας, ξεχωριστή, τουριστική ταυτότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα, τη γαστρονομία, για να μετασχηματίσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε ανταγωνιστικά.
  • Να δώσουμε ώθηση στη σύγκλιση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, για να προσελκύσουμε υγιείς επενδύσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις.
  • Να συνδέσουμε τον πολιτισμό με την καθημερινότητά μας.
  • Πάνω από όλα, όμως, να δώσουμε προτεραιότητα στον Άνθρωπο, αποκαθιστώντας,  με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης, τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας κι ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Με το δημότη συμμέτοχο στη λήψη των αποφάσεων. 

Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν κομβικό σταυροδρόμι για το μέλλον μας.  Μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε σελίδα. 

Αποφάσισα, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσω σε μια νέα, ενωτική, αυτοδιοικητική προσπάθεια. Φιλοδοξούμε να συνθέσουμε δυνάμεις και ανθρώπους, αξίες και ιδέες. Να αναμετρηθούμε με όσα μας κρατάνε πίσω. Να εκφράσουμε μια νέα αντίληψη για τη συμμετοχή στα κοινά και τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Στη νέα αυτή προσπάθεια θέτουμε ως γνώμονα πρώτα το Μαλεβίζι. 

Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί!

Μενέλαος Μποκέας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Την προσπάθεια πλαισιώνουν ως υποψήφιοι:

  1. Μιχάλης Αλμπαντάκης
  2. Γιάννης Βάμβουκας
  3. Στέφανος Βλασιάδης 
  4. Έφη Βολανάκη
  5. Μανώλης Γενναράκης
  6. Λίνα Επταμηνιτάκη
  7. Χαράλαμπος Κουτσογιάννης 
  8. Φίλιππος Λεμονάκης
  9. Γιάννης Μαρής
  10. Ελένη Μιχαλάκη
  11. Μαρία Μιχαλάκη
  12. Δημήτρης Παντερής
  13. Γιώργος Παπαδάκης
  14. Βαγγελιώ Παπουτσάκη
  15. Νίκος Πατραμάνης
  16. Γιώργος Πετούσης
  17. Γιώργος Ρεράκης
  18. Μενέλαος Σκουλούδης
  19. Κωστούλα Στρατάκη
  20. Σταύρος Στρατήγης
  21. Βανέσα Τσιντάρη
  22. Μπάμπης Χατζηκωνσταντίνου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content