“Ενωμένο Μαλεβίζι” η παράταξη του Σπ. Καλλέργη

Από τη Δημοτική Παράταξη “Ενωμένο Μαλεβίζι” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στις 3-12-2018 ώρα 19.00,στο κέντρο “Αρόλιθος” πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας μαζική συνάντηση τα στελέχη αλλά και οι φίλοι,που στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Σπύρου Καλέργη,για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Μαλεβιζίου.

Αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής :
1) Ιδρύουμε την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Ενωμένο Μαλεβίζι” με διακριτικό σήμα την “Μινωική μέλισσα “ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σπύρο Καλέργη τ.Αντωνιου. Η παράταξη θα κινηθεί εντός δημοκρατικού τόξου αποκλείοντας συνεργασία με ακραίες ιδεολογίες .
2) Τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής ( Σ.Ε.),τα μέλη της οποίας δεν θα είναι υποψήφιοι.

Οι αρμοδιότητες της Σ.Ε. είναι :

Ο συντονισμός και η παρακολούθηση του εκλογικού αγώνα,η σύσταση ομάδων δουλειάς για την προετοιμασία και τη σύνταξη του εκλογικού προγράμματος μας,σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του Μαλεβιζίου, καθώς και η ενημέρωση και επίλυση τυχόν προβλημάτων των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης.
3) Την έγκριση της Διακήρυξης Αρχών της Παράταξης που έχουν ως εξής:

Με βασικό στόχο τη μέγιστη δημοκρατική αρχή ότι,<<ο Δήμος υπηρετεί τους Δημότες>> καταθέτουμε τις βασικές αρχές του οράματος μας για το Δήμο Μαλεβιζίου.

Θέλουμε ένα Δήμο:
-Με κοινωνική συνοχή,η οποία θα επιτευχθεί με ισονομία-ισοπολιτεία,ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες,ίσα δικαιώματα και-αναλογικές-υποχρεώσεις για όλους τους Δημότες.
-Με δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.
-Με διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.
-Με οικονομική αυτοτέλεια κυρίαρχο και ακηδεμόνευτο.
-Με αποκεντρωμένη λειτουργία και συμμετοχική-δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.
-Με επιπλέον διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες των Δημοτικών Κοινοτήτων.
-Με την κατασκευή αναπτυξιακών έργων,καινοτόμων δράσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

-Με προστασία,ανάδειξη αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος,αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής,με παρεμβάσεις που θα είναι συμβατές με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης (πράσινη ενέργεια – υδάτινος πλούτος ) και πάντα σε συνεργασία με τους δημότες προς όφελος όλων .
-Με πρωτοβουλίες για την προστασία και την ανάδειξη της τεράστιας ιστορικής , αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ( Μινωικό ανάκτορο Τύλισος – και διάσπαρτοι ξεχασμένοι αρχαιολογικοί χώροι -Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Φόδελε – Ιστορικά Κάστρα και Τείχη διάσπαρτα σε όλο τον Δήμο-Μοναδικά Θρησκευτικά μνημεία της ορθοδοξίας- Κρήτες ήρωες του Μαλεβιζίου απο την τουρκοκρατία ως και την νεότερη ιστορία – μουσική ιστορία και παράδοση – αγροτική ιστορία και παράδοση ) .
-Με πρωτοβουλίες στήριξης της παιδείας ,της νεολαίας,και του αθλητισμού.
-Με δράσεις για τη σύνδεση των παραθαλάσσιων-τουριστικών περιοχών με την ενδοχώρα, αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα,τη μεταποίηση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
-Με κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του Δήμου,τον παράγοντα “άνθρωπος”και την άμεση λύση των καθημερινών προβλημάτων των Δημοτών μας.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο πρότυπο,που θα βάλει τις βάσεις για να ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας…

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Σπύρο Καλέργη και τη Συντονιστική Επιτροπή στην κατεύθυνση υλοποίησης των βασικών αρχών της Παράταξής μας.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”

Σπύρος Καλέργης Υποψήφιος Δήμαρχος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content