Το ΚΙΝΑΛ συμπαρίσταται στους εργαζομένους στον Τουρισμό – Επισιτισμό

Ανακοίνωση

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου και ο Συνεργάτης του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, εξέφρασαν , σήμερα 20 Απρίλιου 2021,  τη συμπαράσταση τους  στις  εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας , που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό στο Ε.Κ.Η. και οι ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων στην πλ. Ελευθερίας αντίστοιχα.

Το Κίνημα Αλλαγής με πολλαπλές παρεμβάσεις και Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες , έχει  αναδείξει το πρόβλημα βιοπορισμού των εργαζομένων,  στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και με μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν και είναι ανεπαρκή για τους εργαζόμενους.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν μένει μόνον στην Κριτική. Εδώ και πολλούς μήνες έχει  καλέσει την  κυβέρνηση να υιοθετήσει στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων , προτείνοντας  ένα απόλυτα στοχευμένο και ρεαλιστικό Πρόγραμμα Άμεσων Παρεμβάσεων, για να μείνει Ζωντανή η Οικονομία και όρθια η Κοινωνία.

Μάλιστα κατά την χθεσινή (19.4.2021)  συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τουρισμό, κατατέθηκαν πέντε συγκεκριμένες προτάσεις, άμεσης εφαρμογής:

  1. Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό- Επιτισμό,  

2.Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια & για όσους επισκέπτες δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ, 

  1. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021 & Αναστολή του μέτρου του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, 
  2. 4. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με βάση το σχέδιο που πέρυσι κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, 
  3. Στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό-εστίαση που σήμερα βιώνουν την ανασφάλεια. 

 

          Ο Γραμματέας

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ