Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Χάρη Μαμουλάκη

Για όλα τα ζητήματα, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που απασχολούν την Εκκλησία της Κρήτης, είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης μέσα σε άριστο κλίμα, με τον ρόλο της Εκκλησίας στις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της συζήτησης.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ενημέρωσε τον Χάρη Μαμουλάκη για την αναγκαιότητα πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων ιερέων, ένα πρόβλημα που ειδικά στην ύπαιθρο της Κρήτης έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και δημιουργεί αλυσιδωτά ζητήματα, δεδομένου του πολύπλευρου ρόλου που καλούνται να εκπληρώσουν οι ιερείς στα χωριά. Το θέμα αυτό μάλιστα, αναμένεται να έρθει στην επικαιρότητα το προσεχές διάστημα μέσα από σχετικό νομοσχέδιο που, έχοντας ολοκληρώσει το στάδιο της διαβούλευσης, προωθείται στο Κοινοβούλιο.

Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος της Εκκλησίας της Κρήτης στο κρίσιμο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας, με τον Χάρη Μαμουλάκη να κάνει αναφορά και σε δράσεις που είχε αναπτύξει παλαιότερα, από θέσεις ευθύνης που κατείχε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την συνεργασία της τοπικής εκκλησίας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content