Συνάντηση ΝΕ ΠΑΣΟΚ με φορείς Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο των δράσεων της Ν.Ε για τον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Κουμαντάκη, με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Β.Κ.Ν.Η , κ. Λεκάκη, με τον Εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Καρουζάκη, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρουσώνα, κα. Μαρία Αντωνογιαννάκη,  καθώς και με τον Οικονομικό Επόπτη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Σκουλούδη, στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της “Minoan Fruits”, στις Βασιλείες. 

Πρωταγωνιστές τα θέματα που ταλανίζουν τις Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και το σύνολο της κοινωνίας, η ενεργειακή κρίση, οι ανατιμήσεις, τα φουσκωμένα τιμολόγια ρεύματος και ο πληθωρισμός.

Όπως τονίστηκε από όλους τους φορείς, παρόλο που  οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν την βάση της Ελληνικης οικονομίας, ζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, με αύξηση των πάγιων εξόδων τους, μείωση του ετήσιου τζίρου, συσσωρευμένα χρέη και με ένα διαρκώς εναλλασομενο φορολογικό και νομικό πλαίσιο.

Μετά τον εποικοδομητικό διάλογο, συμφωνήσαμε στο ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες, ένα ποσοστό των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει υποχρεωτικά στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με κριτήρια περιβαλλοντικά, την ψηφιακή αναβάθμιση καθώς να υπάρξουν και κίνητρα για συνέργειες.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η κα. Μαρία Καναβάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σταύρος Τζεδάκης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η κα. Σενετάκη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ