Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, όπου συζητήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του νέου Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Χερσόνησος–Νεάπολη, συμμετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης καθώς και οι συνεργάτες τους.

Οι βουλευτές με τις τοποθετήσεις τους υπενθύμισαν τις πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Χερσονήσου τον Νοέμβρη του ’20, καθώς η απορροή ομβρίων σε τυφλά σημεία οδήγησαν σε εκτενείς καταστροφές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις επισημάνσεις και τις προτάσεις για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την απόληξή τους σε φυσικούς αποδέκτες, όπως κατατέθηκαν από το ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν πριν ένα μήνα περίπου σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει απάντηση.

Όπως ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να πληροφορηθούν αν σκοπεύει να εντάξει στο έργο του Β.Ο.Α.Κ. τις παράπλευρες χαράξεις σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί το θέμα των ομβρίων υδάτων και των ρεμάτων που εκβάλλουν σε τυφλά σημεία.

 

Το γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content