Ο ΣΥΡΙΖΑ Χερσονήσου για το θέμα της Βάσης Γουρνών

Αντισυμβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν το κοινωνικό όφελος χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση δεν πρέπει και δεν θα γίνουν αποδεκτές

Μετά την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για υποβολή προσφορών με σκοπό την πώληση μέρους της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, η ΕΤΑΔ Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το υπόλοιπο της έκτασης, προχωράει στην υλοποίηση σχεδίου παρόμοιας πολιτικής, που σκοπό έχει μόνο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Εδώ και είκοσι χρόνια είχαν παραχωρηθεί προς χρήση σε φορείς, ακίνητα εντός του χώρου της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, για την καλύτερη αξιοποίησή τους, με γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η συμπόρευση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματιών, οδήγησε σε ουσιαστική αξιοποίηση της παραχωρημένης έκτασης μέχρι το 2025, με τη δημιουργία του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. 

Ωστόσο, προ ολίγων ημερών, με το υπ’ αριθμ. πρωτ 4613/12-04-21 έγγραφό της, εντελώς αιφνιδίως, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, (ΕΤΑΔ Α.Ε.), κοινοποιεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου, για ανάκληση των παραχωρήσεων που αφορούν στα ακίνητα που στεγάζουν το Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών και μάλιστα εντός 20 ημερών.

Πρόκειται για μία αντισυμβατική ενέργεια, πραξικοπηματικού χαρακτήρα που εγείρει δικαίως ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της, σε μία περίοδο που υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους της πρώην στρατιωτικής Βάσης.  

Αντισυμβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν το κοινωνικό όφελος χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση δεν πρέπει και δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες του Ηρακλείου. 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χερσονήσου

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ