Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το “Δικαίωμα στη Ζωή”
Στο πλαίσιο  της πανελλαδικής πρωτοβουλίας του Κινήματος Αλλαγής για κοινωνικές δράσεις κλιμάκιο της Ν.Ε Ηρακλείου αποτελούμενο από τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ , τον Γραμματέα της Ν.Ε. Αντώνη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ , τον Υπ. Επικοινωνίας Μανόλη ΠΕΤΡΑΚΗ  και τον Υπ. Μικρομεσαίων κ. Ιάκωβο ΖΑΧΑΡΙΑΚΗ  πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 30-12-2021 επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσσα. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Σημαντηράκη Παύλο , με στελέχη και εργαζόμενους που υποστηρίζουν την λειτουργία των δομών και των δράσεων του Συλλόγου. Παράλληλα, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) που λειτουργούν, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα εξυπηρετούμενα /φιλοξενούμενα παιδιά με Αναπηρίες ,  τα οποία τους έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. 

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις που αναπτύσσει το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Καλέσσα και το Θραψανό, αλλά και για τον σχεδιασμό του για τη νέα δομή που διαμορφώνεται το κτίριο που του παραχωρήθηκε για 25 χρόνια στον οικισμό «Κελιά» του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. 

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους παραδίνοντας συμβολικό χρηματικό ποσό για τις δράσεις του συλλόγου ο οποίος αναπτύσσει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.  Επίσης τους συνεχάρησαν γιατί, παρά τις αντιξοότητες, έχουν διαρκώς στο μυαλό τους την βελτίωση των υποδομών και την διεύρυνση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. 

Τα μέλη του κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν, εκτός και εντός Βουλής, μια σειρά δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων του Κέντρου, και συνολικότερα του αναπηρικού κινήματος, τόσο για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών, που έχουν επιφέρει οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, όσο και για την διαμόρφωση πολιτικών και επέκταση των μέτρων που προσεγγίζουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ως «δικαιώματα στη ζωή» και όχι «νοσηλευτικά».

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία!!! 

 

Ο Γραμματέας της ΠΝΕ

 

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Πολιτικού Προγραμματισμού 

Μανόλης ΠΕΤΡΑΚΗΣ

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ