Επίσκεψη Γιάνη Βαρουφάκη στο Αρκαλοχώρι

Το Αρκαλοχώρι που επλήγη από τους σεισμούς τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος Γιώργο Λογιάδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφού έκανε αυτοψία με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Φραγκάκη στις πληγείσες περιοχές του Αρκαλοχωρίου, και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για όσα αντιμετωπίζουν οι πληγέντες δύο μήνες μετά την καταστροφή, δήλωσε πως: “Η καταστροφή, ένας σεισμός είναι και μια μεγάλη ευκαιρία, πρώτον να δείξουμε ως κοινωνία ότι μπορούμε να περιθάλπουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, δεύτερον να ξεπερνάμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις πιο καταστρέφουν αυτόν τον τόπο εδώ και αιώνες και τρίτον να χτίσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που γκρεμίστηκε. Εμείς είμαστε ένα μικρό κόμμα, το ΜέΡΑ25, δεν ήρθαμε όταν ήταν όλες οι κάμερες εδώ και όλοι οι πολιτικοί, όπως κάναμε και στη Βόρεια Εύβοια, όπως κάναμε και στη Σάμο, πηγαίνουμε μετά, για να δούμε ποια είναι η απόσταση μεταξύ των υπόσχεσης και αυτών που γίνονται, και να δούμε ποιο είναι το σχέδιο για μετά. Στη Βουλή αυτό κάνουμε και αυτό είναι η δουλειά μας: να ελέγχουμε την εξουσία. Το Αρκαλοχώρι έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναχτίσει κάτι καλύτερο εδώ στο κέντρο, το παλιό κέντρο το οποίο γκρεμίστηκε, να δημιουργηθούν νέοι χώροι, να χτιστούν οικισμοί που θα δώσουν και μια οικονομική ανάκαμψη, να είναι όλο βασισμένο αισθητικά και οικονομικά σε ένα γερό πρόγραμμα έτσι ώστε να ξαναζήσει αυτό το χωριό, αυτή η κωμόπολη. Είναι μια ευκαιρία. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να τις χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες αυτές. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει ακόμα και ένας εγκέλαδος”.

Από την πλευρά του και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, δήλωσε την στήριξη και την συμπαράσταση του, στους πληττόμενους κατοίκους, όπως έχει κάνει ήδη από την πρώτη στιγμή άλλωστε.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 επισκέφτηκε τους προσωρινούς οικίσκους των σεισμόπληκτων και παραβρέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content