Ακατάλληλες οι συνθήκες λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου

Εκ μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος “Ελληνική Λύση” κατατέθηκε στη Βουλή για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η ακόλουθη ερώτηση:

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Ηρακλείου Κρήτης, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηρακλείου – στο οποίο φιλοξενούνται πενήντα τέσσερα (54) άτομα με βαριά αναπηρία, σοβαρές δυσκολίες σχολικής προσαρμογής και αναπτυξιακά προβλήματα, ψυχοκοινωνικές δυσκολίες κ. ά. – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας των εγκαταστάσεών του. Το σκηνικό της ντροπής συντίθεται με τοίχους με υγρασία, απίστευτη παγωνιά σε κρύες λυόμενες αίθουσες και έλλειψη τουαλετών για άτομα με αναπηρία. Δεκάδες οικογένειες αναμένουν στωικά επί χρόνια (από το 2011) τη διαμόρφωση βελτιωμένων και καταλληλότερων χώρων που θα στεγάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε να παράσχετε σε νέες ή ανακαινισμένες αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους την αναγκαία και ουσιαστική παιδαγωγική υποστήριξη και φροντίδα στους μαθητές αυτών των κατηγοριών του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου Κρήτης;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content