Ξανανοίγει ο βρετανικός τουρισμός για 5 ελληνικά νησιά – Εκτός πάλι Κρήτη και Μύκονος

Στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επιστρέφουν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός ΜεταφορώνΓκραντ Σαπς, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.

Εκτός λίστας «ταξιδιωτικών διαδρόμων» της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση καραντίνας υπάρχει στη Σκωτία για αφίξεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ στην Ουαλία υποχρέωση απομόνωσης έχουν οι αφίξεις από τα προαναφερθέντα επτά νησιά συν την Πάρο και την Αντίπαρο.

Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, και παραμένουν και φέτος, στη σεζόν Covid 19, όπως προκύπτει όπως προκύπτει από τα Εντυπα Εντοπισμού Εισερχομένων – PLF, που έχουν συμπληρώσει οι ξένοι επισκέπτες στις εισόδους της χώρας με βάση τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σε απόλυτους αριθμούς, περισσότεροι φέτος με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι οι Γερμανοί τουρίστες με έναν αριθμό που άγγιξε τις 871 χιλ. (από σχεδόν 4 εκατ. επισκέπτες την περυσινή χρονιά) και ακολουθούν οι Βρετανοί με 618,2 χιλ. τουρίστες από πάνω από 3,5 εκατ. επισκέπτες πέρυσι. Σημειωτέον ότι η βρετανική αγορά «άνοιξε» φέτος αργότερα, ενώ προς το τέλος της περιόδου του γ’ τριμήνου τέθηκαν και οι περιορισμοί για καραντίνα με την επιστροφή Βρετανών τουριστών στη χώρα τους από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, γεγονός το οποίο ανέκοψε τις κρατήσεις κι επέτεινε τις ακυρώσεις.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ