Βελιγράδι: ”Έρχεται η ενοποίηση των Σέρβων σε ένα κράτος”

Βαρυσήμαντη δήλωση έκανε Σέρβος αξιωματούχος για την ένωση των Σέρβων του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας με την “μητέρα” Σερβία, δείχνοντας σαφώς εξελίξεις στα Βαλκάνια το επόμενο διάστημα.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενοποίησης όλων των Σέρβων στην περιοχή κάτω από ένα κράτος και ότι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει.

Ο Βούλιν μίλησε για την ανάγκη ένωσης όλων των Σέρβων που ζουν σε διαφορετικές χώρες στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε αυτοί να υπάγονται σε μια χώρα, («Σερβικός Κόσμος) ως τον μοναδικό τρόπο για να λυθεί το λεγόμενο «εθνικό ζήτημα των Σέρβων» και να σταματήσει η φερόμενη γενοκτονία τους στην περιοχή.

Επιπλέον, η ενοποίηση των Σέρβων θα φέρει ειρήνη στην περιοχή, είπε ο ίδιος, και θα σταματήσει τη δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

«Πιστεύω ότι η δημιουργία του Σερβικού Κόσμου λύνει το εθνικό ζήτημα των Σέρβων, διακόπτει την ένωση όλων Αλβανών», ενώ εγγυάται ότι η γενοκτονία εναντίον τους δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, ενώ πάνω απ ‘όλα διασφαλίζει μακροχρόνια ειρήνη στα Βαλκάνια”, τόνισε ο Βουλίν.

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ