Τρεις αστυνομικοί νεκροί μετά από πυροβολισμούς στην κεντρική Γαλλία

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς την Τετάρτη, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην κεντρική Γαλλία, χωρίς να αναφέρει επιπλέον τοποθεσίες.  Προς το παρόν δεν διευκρινίζει αν υπεύθυνος είναι ένας ή περισσότεροι δράστες, ούτε το κίνητρο της επίθεσης.

 

Ένας τέταρτος αστυνομικός τραυματίστηκε. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν μία γυναίκα η οποία είχε καταφύγει στη στέγη ενός σπιτιού. Ο δράστης που φέρεται να έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για άλλα περιστατικά που είχαν να κάνουν με την επιμέλεια των παιδιών. Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις και σοβαρά ένας. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν την πυρκαγιά.

 

Σύμφωνα με την Le Figaro ωστόσο, το αιματηρό συμβάν συνέβη σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Σεν Ζυστ, στον νομό Πουί-ντε-Ντομ, και ο δράστης φέρεται να είναι ένας 48χρονος άνδρας, που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να διασώσουν μια γυναίκα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο, οι αστυνομικοί εκλήθησαν από γείτονες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.  Φτάνοντας στο σημείο, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα είχε καταφύγει στην οροφή κτιρίου προκειμένου να προστατευτεί. Επιχειρώντας να προσεγγίσουν το κτίριο για να τη διασώσουν, δύο αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά του 48χρονου άνδρα. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο άλλος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ο δράστης φέρεται να έβαλε φωτιά στο κτίριο, ενώ πυροβόλησε και σκότωσε δύο ακόμη αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ