Τραμπ: Υπάρχουν χώρες που αποκρύπτουν θανάτους

Εν μέσω σφοδρής επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 32.000, ο Ντόναλντ Τραμπ  δήλωσε ότι υπάρχουν χώρες που αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό θανάτων.

Λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ έγιναν το επίκεντρο της πανδημίας, ως χώρα με τα περισσότερα θύματα από τη νόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος  απαντώντας σε ερώτηση της dailymail.com, στη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, είπε: «Ειλικρινά, πιστεύει κανείς τους αριθμούς που δίνουν ορισμένες χώρες;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εστιάζοντας στην Κίνα, επιτέθηκε στην πολιτική που ακολούθησε το Πεκίνο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι τα στοιχεία που έδωσε για το ξέσπασμα της κρίσης ήταν αναξιόπιστα.

«Πραγματικά πιστεύετε ότι οι αριθμοί σε αυτήν την τεράστια χώρα που ονομάζεται Κίνα είναι πραγματικοί;», δήλωσε.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι νεκροί διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα και την προηγούμενη ημέρα σημειώθηκε νέο ρεκόρ θυμάτων, στα 2.507.

Επτά Πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ παρέτειναν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι τις 15 Μαΐου, μολονότι ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό της καραντίνας, τουλάχιστον στις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο, από την 1η Μαΐου.

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ