Τουρκάλα βουλευτής κατηγορεί τις γυναίκες επειδή… τις δέρνουν οι άνδρες

Μια γυναίκα βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δήλωσε σήμερα ότι “οι γυναίκες είναι αυτές που μεγάλωσαν τα άτομα που σκότωσαν γυναίκες” και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες πρέπει επίσης να κατηγορηθούν για ανδρική βία στη χώρα.

«Όσο δεν πρέπει να υπάρχει βία κατά των γυναικών, δεν πρέπει επίσης να υπάρχει βία κατά των ανδρών. Οι γυναίκες είναι αυτές που μεγάλωσαν εκείνα τα άτομα που σκότωσαν γυναίκες. Οι γυναίκες δεν έχουν κανένα απολύτως ρόλο σε αυτήν τη βία; Η γλώσσα που κατηγορεί πάντα τους άνδρες σε σχέση με αυτό το ζήτημα είναι επίσης λανθασμένη », δήλωσε η βουλευτής του AKP Hülya Atçı Nergis.

Η Nergis έκανε τις παρατηρήσεις της αυτές υπερασπιζόμενη την αμφιλεγόμενη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, μια διεθνή συνθήκη με στόχο την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Η Nergis είπε ότι ο αριθμός των ανδρών που σκοτώθηκαν στη χώρα είναι 12 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των γυναικών.

Υπενθύμισε πως ένας δημοσιογράφος είπε ότι περίπου 300 γυναίκες σκοτώθηκαν το 2020 στην Τουρκία. Η Nergis πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Αλλά ο αριθμός των ανδρών που σκοτώθηκαν στην Τουρκία το 2020 ήταν 12 φορές υψηλότερος. Μιλάμε μόνο για γυναίκες.

“Οι δηλώσεις της Nergis στις 8 Μαρτίου προκάλεσαν έκπληξη αφού οι γυναίκες στην Τουρκία σκοτώνονται, ξυλοκοπούνται ή βιάζονται σχεδόν κάθε μέρα. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες πιστεύεται ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς πολλές δολοφονίες δεν αναφέρονται.

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ