Το Ρομπότ-POLICE έπιασε δουλειά στις Βρυξέλλες

Παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων μια αστυνομική καμπίνα με τροχούς, εξοπλισμένη με τέσσερις κάμερες παρακολούθησης …
Αυτό το νέο τηλεσκοπικό όχημα έχει δοκιμαστεί στο Plaisirs d’hiver στις Βρυξέλλες φέτος. ‘Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση πλήθους σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως στην αγορά των Χριστουγέννων’, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Sven Tielens. Οι εικόνες που έχουν γυριστεί σε πραγματικό χρόνο μεταδίδονται σε πράκτορες πεδίου που μπορούν να ανταποκριθούν πιο γρήγορα σε περίπτωση συμβάντος.
*Η Plaisir d hiver είναι χριστουγεννιάτικη αγορά στις Βρυξέλλες και έχει πολύ κόσμο αυτό το διάστημα κι εκεί λοιπόν έκανε την πρώτη του εμφάνιση.
Το θέμα αλιεύσαμε από την προσωπική σελίδα του Κρητικού συγγραφέα- δημοσιογράφου Κωστή Τζερμιά που ζει στη Λιέγη και τον ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Η αναζήτηση νέων τρόπων προφύλαξης ή και ελέγχου του κόσμου από την τρομοκρατία που έχει στοχοποιήσει πόλεις της Ευρώπης και βέβαια όπως θυμόμαστε τις Βρυξέλλες, που είναι το κέντρο των αποφάσεων, φέρνει νέα δεδομένα στους τρόπους αστυνόμευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ