Το γεράκι της λιτότητας Κρίστιαν Λίντνερ νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας – H μοιρασιά των υπουργείων

Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται στη Γερμανία με το γεράκι της λιτότητας, Κρίστιαν Λίντνερ, να αναλαμβάνει σύμφωνα με το Focus το υπουργείο Οικονομικών.

Με τις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού-φανάρι μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατικών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων, ο αρχηγός των τελευταίων φαίνεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, να πετυχαίνει το διακηρυγμένο στόχο του να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο, παρά τις ενστάσεις επιφανών οικονομολόγων, όπως ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς. Η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη υπουργός Εξωτερικών και ο συμπρόεδρός της, Ρόμπερτ Χάμπεκ θα αναλάβει ένα νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας, στο οποίο θα προστεθεί και η πολιτική για το Κλίμα. Ο κ. Χάμπεκ θα είναι και Αντικαγκελάριος.

Η νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) φαίνεται ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναλαμβάνει το στέλεχος του FDP Μίχαελ Τόιρερ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παραμένει ο Χουμπέρτους Χάιλ (SPD). Η βουλευτής του FDP Μαρί-‘Αγκνες Στρακ-Τσίμερμαν προορίζεται για το υπουργείο ‘Αμυνας, ενώ στους Φιλελεύθερους θα δοθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Φόλκερ Βίσινγκ ή τον Μάρκο Μπούσμαν. Οι Πράσινοι αναμένεται να αναλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ενδέχεται να διευρυνθεί με αρμοδιότητες για το Περιβάλλον, με την Στέφι Γκρούνε, αλλά και το υπουργείο Οικογένειας, με την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ. Το υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας θα ανατεθεί στην Μπέρμπελ Κόφλερ του SPD, ενώ προσωπάρχης της Καγκελαρίας θα είναι ο στενός συνεργάτης του Όλαφ Σολτς, Βόλφγκανγκ Σμιτ.

 

 

 

iefimerida.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content