Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας απαντά στις επιπτώσεις της πανδημίας

 

Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας, με την ευλογία και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας κάλυψης των αναγκών που δημιουργήθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσπάθεια περιλαμβάνει την ενεργοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών και προγραμμάτων, που απαντούν στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική Παροικία και ευρύτερα η αυστραλιανή κοινωνία. 

Μια από τις ειδικές υπηρεσίες, που έχουν συσταθεί από το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας, είναι η  Δίγλωσση Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχικής Υγείας, η οποία είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει συναισθηματική ή ψυχολογική δυσφορία (πίεση).

Η σύσταση της ειδικής αυτής Υπηρεσίας υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει ανατροπές στη ζωή και την καθημερινότητα όλων, ενώ πιο πρόσφατα οι συμπολίτες μας στη Μελβούρνη βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιπλέον προκλήσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τη διακοπή, κατά διαστήματα, των συνήθων δικτύων κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι η οικογένεια, οι φίλοι, αλλά και η εκκλησία. Ήδη πολλοί άνθρωποι της Παροικίας μας έχουν απευθυνθεί στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας και έχουν ζητήσει βοήθεια και στήριξη σχετικά με τις συναισθηματικές και ψυχολογικές τους ανησυχίες.

Η Δίγλωσση Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή παρέχει υποστήριξη, συμβουλευτική, πληροφόρηση και δυνατότητα παραπομπής σε αρμόδιες υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι, για ενημέρωση ή για να κλείσουν ραντεβού ώστε να μιλήσουν με ειδικό σύμβουλο, παρακαλούνται να καλέσουν στον αριθμό: 1800 77 66 42, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία είναι δωρεάν και διέπεται από εμπιστευτικότητα. 

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας έχει δημιουργήσει μια σειρά από ενημερωτικά βίντεο, τα οποία σχετίζονται με τα θέματα του άγχους, της κατάθλιψης και των συναισθημάτων απώλειας και θλίψης. Τα βίντεο αυτά έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook (GWC Community Services). 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ