Την Τρίτη οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές (midterms) στην Αμερική. Μπορεί να μην αλλάζει ο Πρόεδρος, όμως αλλάζει η σύνθεση του Κογκρέσου, καθώς και διάφορες άλλες σημαντικές θέσεις, όπως Κυβερνήτες Πολιτειών.

 

Ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, (HALC) εξηγεί ποιοι είναι οι σημαντικοί υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής καθώς και φιλέλληνες, όπως ο Μπομπ Μενέντεζ, πώς μπορεί να επηρεαστούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και πού πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο μέλλον.

«Αν δούμε το Σύνταγμα, το Κογκρέσο είναι πιο δυνατό και από τον Πρόεδρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμενίδης, οπότε αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικές είναι οι ενδιάμεσες εκλογές.

Τα προγνωστικά

Παραδοσιακά το κόμμα που ελέγχει το Κογκρέσο χάνει τη Γερουσία ή τη Βουλή των Αντιπροσώπων ή και τα δύο, δίνοντας έτσι περισσότερη εξουσία στην αντιπολίτευση. Φαίνεται ότι ο Μπάιντεν θα χάσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ τα προγνωστικά για τη Γερουσία είναι 50-50.

Το τι θα συμβεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα ψηφίσουν οι «ανεξάρτητοι», αυτοί οι οποίοι δεν στηρίζουν κανένα από τα δύο κόμματα, και οι οποίοι για πρώτη φόρα εκπροσωπούν περισσότερο από το 30% των ψηφοφόρων, δηλαδή είναι περισσότεροι και από τους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι έχουν πέσει στο 25 % από 33% όταν ψήφισαν τον Τραμπ.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content