Στις ΗΠΑ ο υψηλότερος αριθμός θανάτων και κρουσμάτων – Αλλοι 1.891 νεκροί σε 24 ώρες

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανήλθε σε 1.891 τις τελευταίες 24 ώρες.

Έτσι, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας φθάνει έτσι τα 38.664 στη χώρα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει σε πραγματικό χρόνο στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 732.197, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο, όπως και ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Άλλες χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία που μετράει προς το παρόν 23.227 νεκρούς και 175.925 κρούσματα, η Ισπανία όπου ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 20.043 θανάτους και τα κρούσματα ανέρχονται σε 191.726. Στη Γαλλία η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 19.323 θανάτους.

Προειδοποίηση Τραμπ: Εάν ευθύνεται η Κίνα για τον κορωνοϊό θα υπάρξουν συνέπειες

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Σάββατο την Κίνα ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν «εσκεμμένα υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ