Σχεδιάζουν σήμερα τα αεροπλάνα του αύριο
Μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία υπόσχεται το πρωτοποριακό πρότζεκτ αεροναυπηγικής που χρηματοδοτεί ο ολλανδικός κρατικός αερομεταφορέας KLM, χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό των εμπορικών αεροσκαφών.

Το αεροπλάνο που προτείνει στο πρότζεκτ ο KLM έχει σχήμα V και είναι αυτό που του επιτρέπει να εξοικονομεί 20% καύσιμα σε σχέση με τα συνηθισμένα αεροσκάφη, μειώνοντας δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα στις πτήσεις, αλλά και τα έξοδα των εταιρειών που θα το χρησιμοποιούν. Οι κινητήρες προβλέπεται ότι θα είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους ενώ στα πτερύγιά του θα φιλοξενούνται οι καμπίνες των επιβατών, ο χώρος των αποσκευών και τα ντεπόζιτα καυσίμων.

Το “Flying -V”, όπως ονομάζεται, υπολογίζεται να φτάνει σε μήκος τα 65 μέτρα και σε πλάτος τα 55. Το μέγεθός θα είναι το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα απέναντι σε αντίστοιχα αεροσκάφη της Airbus και της Boeing και θα μπορεί να υποστηρίζεται εξίσου από τις υφιστάμενες υποδομές των αεροδρομίων, τα υπόστεγα και τους διαδρόμους τους.

 

perierga.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ