Σάλος: Δωρητής σπέρματος «έκρυβε» γενετικό σύνδρομό που προκαλεί χαμηλό IQ – Έκανε 15 παιδιά
Μια εξοργιστική ιστορία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και αφορά έναν δωρητή σπέρματος, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του μέσω social media σε λεσβίες γυναίκες που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί.

Μέχρι εδώ καλά. Ωστόσο, ο εν λόγω άντρας απέκρυπτε το γεγονός ότι έπασχε από το σύνδρομο Εύθραυστου Χ, μια ανίατη γενετική διαταραχή που είναι κληρονομική.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o 37χρονος Τζέιμς ΜακΝτούγκαλ προχώρησε στις ιδιωτικές συμφωνίες δωρεάς σπέρματος, παρότι γνώριζε ότι έπασχε από τη συγκεκριμένη διαταραχή, η οποία «προκαλεί χαμηλό IQ, δυσκολίες στην ανάπτυξη και δεν μπορεί να θεραπευτεί».

Οι ενέργειες αυτές του ΜακΝτούγκαλ αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο, όπου ο 37χρονος άνδρας προσέφυγε διεκδικώντας πρόσβαση ως γονέας σε τέσσερα από τα 15 συνολικά παιδιά που γεννήθηκαν μέσω των δωρεών σπέρματός του.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, παρόλο που ο ΜακΝτούγκαλ είχε υπογράψει σε ορισμένες περιπτώσεις έγγραφα που διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιδίωκε καμία επαφή με τα παιδιά που θα γεννιούνταν μέσω της δωρεάς, στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα γονικής μέριμνας στο δικαστήριο, ζητώντας να του επιτραπεί να περνάει χρόνο με 4 από αυτά (σ.σ δύο εξ αυτών από την ίδια μητέρα).

Οι τρεις μητέρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον 37χρονο στο δικαστήριο του Ντέρμπι, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, και η δικαστής αποφάνθηκε τελικά υπέρ τους, απορρίπτοντας το αίτημα του ΜακΝτούγκαλ για αναγνώριση γονικής μέριμνας και πρόσβαση στα παιδιά, με την αιτιολογία πως αυτό θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβές για τα παιδιά.

Επίσης, σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση, η δικαστής ζήτησε να ανακοινωθεί το όνομα του άνδρα ούτως ώστε να μην μπορεί μελλοντικά να αποκρύψει την αλήθεια και από άλλες γυναίκες, που ονειρεύονται να γίνουν μητέρες…

in.gr

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content