Ρώσοι αναλυτές: ”Η εξοπλιστική κούρσα ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία θα διασπάσει το ΝΑΤΟ”

Αφού δημιουργήθηκε η “ζήτηση” (κρίση στο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο από τον Ερντογάν), τώρα έρχονται οι “προσφορές” με καταιγιστικό ρυθμό δυτικών και ρωσικών εταιρειών όπλων, που θέλουν να πάρουν μέρος στην τρελή κούρσα αγορά όπλων που θα στηθεί στην περιοχή τα επόμενα χρόνια.

“Η επιθυμία της Ελλάδος να εξοπλιστεί με οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση του ΝΑΤΟ.

Κάποιες χώρες θα υποστηρίξουν την Τουρκία, ενώ άλλες την Ελλάδα. Η τουρκική στρατηγική όμως στοχεύει στη δημιουργία συγκεκριμένου στρατιωτικού δυναμικού και εξοπλισμού για δράσεις σε καθαρά συγκεκριμένους τομείς“, σημειώνει ο Ρώσος ειδικός και δημοσιογράφος Fyodor Zavadsky.

Ο ίδιος τόνισε ότι “η Τουρκία σήμερα είναι ο νούμερο ένα περιφερειακός παίκτης και τα συμφέροντα της Άγκυρας σήμερα απέχουν πολύ από τον περιορισμό του κομμουνισμού ή την αποτροπή της ρωσικής απειλής, όπως ήταν σε όχι τόσο μακρινές εποχές.

H στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας δεν θα περάσει σε καυτή φάση. Όμως οι παγκόσμιοι προμηθευτές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού βρήκαν στην κρίση Ελλάδος-Τουρκίας μια πραγματική ευκαιρία να βγάλουν πολλά λεφτά. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει μέρος από αυτά τα κέρδη σε καμία περίπτωση”, καταλήγει ο ίδιος.

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ