Ρωσία: O Πούτιν κατήργησε το ΚΤΕΟ για τα IX αυτοκίνητα
Σε μια κίνηση-έκπληξη που συνέβη λίγο πριν εκπνεύσει το 2021, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε την κατάργηση του υποχρεωτικού ΚΤΕΟ για όλα τα αυτοκίνητα στη Ρωσία.

Από σήμερα, 01/01/2022, καταργείται η υποχρέωση από όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες στη Ρωσία να περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ στη συμπλήρωση της πρώτης 4ετίας τπυς και από εκεί και έπειτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα παγκόσμια δεδομένα.

Η κατάργηση του ελέγχου ΚΤΕΟ αφορά μόνο στα ιδιωτικά οχήματα και δεν ισχύει για τα ταξί και επαγγελματικά οχήματα, που συνεχίζουν να υποχρεώνονται να περνούν από τον έλεγχο όταν συμπληρώσουν 4 χρόνια από την πρώτη τους ταξινόμηση και έπειτα.

Τα νέα δεδομένα που υπολογίζεται ότι αφορούν σε 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ήρθαν ύστερα από 3 συνεδριάσεις της Ρωσικής Δούμας και τελικά, τη δημοσίευση του νέου νόμου στις 30 Δεκεμβρίου.

KTEO

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι να αποφορτιστεί το δίκτυο των ΚΤΕΟ της χώρας από τον αριθμό των οχημάτων που έπρεπε κάθε χρόνο να περνούν από τον έλεγχο, αφού «κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του οχήματός του».

Εκτός πάντως από τα ταξί και τα επαγγελματικά οχήματα, ο έλεγχος ΚΤΕΟ παραμένει υποχρεωτικός για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πωλείται.

Επίσης, πλέον δίνεται η δυνατότητα στην τροχαία σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι κάποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε κακή κατάσταση, να το στείλει για έλεγχο ΚΤΕΟ, με τον οδηγό να επιβαρύνεται με όλα τα έξοδα για τον έλεγχο και τις απαραίτητες επισκευές.

 

 

car and motor.gr

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ