Ψαράς έπιασε το μεγαλύτερο χρυσόψαρο, βάρους 32 κιλών

Ένας ψαράς από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει πολλούς συναδέλφους του να ζηλέψουν καθώς στην ψαριά του έβγαλε ένα χρυσόψαρο – τέρας βάρους σχεδόν 32 κιλών – ενδεχομένως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η ανάρτησή του στο Facebook κάνει θραύση αυτές τις μέρες.

Ο 42χρονος Άντι Χάκετ έδωσε στο χρυσόψαρο το εύστοχο παρατσούκλι «The Carrot», λόγω του έντονου πορτοκαλί χρώματός του.

Ο Χάκετ ψάρευε στις λίμνες Bluewater στη Σαμπάνια της Γαλλίας, μια από τις κορυφαίες περιοχές αλιείας κυπρίνου στον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Πάντα ήξερα ότι το “The Carrot” ήταν εκεί μέσα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα το πιάσω», δήλωσε ο Χάκετ.

Μιλώντας για το είδος του ψαριού που αλίευσε λέει πως «δεν είναι χρυσόψαρο αυτό καθαυτό, αλλά πως πρόκειται για ένα υβρίδιο του δερμάτινου κυπρίνου και του κυπρίνου Κόι, διακοσμητικών ψαριών που βρίσκονται συνήθως σε λίμνες. Το συγκεκριμένο δείγμα, το οποίο φέρεται να είναι 20 ετών, προφανώς εισήχθη στις λίμνες πριν από 15 χρόνια “ως κάτι διαφορετικό για να προσπαθήσουν οι ψαράδες να πιάσουν”», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Blue Water Lakes, Jason Cowler, στην USA Today.

«Από τότε έχει μεγαλώσει και μεγαλώνει, αλλά δεν βγαίνει συχνά», είπε.«Είναι πολύ άπιαστο».

«Ήξερα ότι ήταν ένα μεγάλο ψάρι όταν πήρε το δόλωμά μου», είπε ο ψαράς.«Στη συνέχεια βγήκε στην επιφάνεια 30 ή 40 μέτρα μακριά και είδα ότι ήταν πορτοκαλί. Ήταν καθαρή τύχη που το έπιασα», πρόσθεσε ο Χάκετ, ο οποίος χρειάσηκε 25 ολόκληρα λεπτά για να το ξετυλίξει από τα δίχτυα.

Το ψάρι γίγας ζύγιζε περίπου 32 κιλά – δηλαδή 13,6 κιλά βαρύτερο από αυτό που θεωρούνταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο χρυσόψαρο στον κόσμο, το οποίο είχε αλιευθεί από τον κάτοικο της Μινεσότα Τζέισον Φουγκέιτ το 2019.

Ο Χάκετ πόζαρε για φωτογραφίες και στη συνέχεια απελευθέρωσε το ψάρι στη λίμνη. Στη συνέχεια, ο γιόρτασε την πολύχρωμη ψαριά του πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.

«Συγχαρητήρια στον Άντι για την σπουδαία ψαριά», δήλωσε ο Jason Cowler, ο οποίος ανέφερε ότι το χρυσόψαρο είναι σε «άριστη υγεία και κατάσταση».

Σε μια παρόμοια ψαριά το 2019, ένας ψαράς από το Κεντάκι έπιασε ένα ψάρι κόι βάρους 9 κιλών χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπισκότο για δόλωμα.

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content