Πολύνεκρη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο της Ινδίας – Απομακρύνονται κάτοικοι από περιοχές

Στους έντεκα έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Ινδία.

Η έκρηξη που προκλήθηκε στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα τοξικό αέριο, έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές, που άρχισαν τις εκκενώσεις περιοχών. Από χθες εκκενώθηκαν τρία χωριά, ενώ σήμερα προχώρησαν σε μεγαλύτερη ζώνη εκκένωσης, καθώς υπάρχει νέα διαρροή αερίου από το εργοστάσιο. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών στην μονάδα μπορεί να προκαλέσει νέα έκλυση και γι’ αυτό θα μεγαλώσει η ακτίνα που θα απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

«Η κατάσταση είναι τεταμένη», είπε ο Ν. Σουρέντρα Ανάντ, πυροσβέστης στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, σημειώνοντας πως απομακρύνονται οι κάτοικοι σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο λόγω νέας έκλυσης τοξικών αερίων.

Ωστόσο η LG Chem, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ, ανέφερε ότι η απόφαση να επεκταθεί η ζώνη υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων από τα 3,5 στα 5 χιλιόμετρα έχει «προληπτικό» χαρακτήρα. «Δεν υπάρχει δεύτερη διαρροή», διαβεβαίωσε η εταιρεία, η μεγαλύτερη πετροχημική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, «ζητήσαμε από την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους προληπτικά, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως η άνοδος των θερμοκρασιών στις δεξαμενές θα συνεχιστεί». Πρόσθεσε πως «λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, ρίχνουμε νερό στις δεξαμενές».

Η Σριτζάνα Γκουμάλα, κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής εταιρείας της ευρύτερος Βισαχαπάτναμ, δήλωσε ότι η έκλυση στυρενίου συνεχιζόταν και αυξομειωνόταν όλη τη χθεσινή ημέρα, πάντως έχουν πρακτικά σταματήσει. Η αστυνομία άρχισε να προτρέπει τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και να τους οδηγεί σε λεωφορεία που περίμεναν γύρω στα μεσάνυχτα, είπε ο Σέιχ Σαλίμ, που ζει σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο. Η LG Chem και οι ομοσπονδιακές αρχές στο Νέο Δελχί διαβεβαίωσαν ότι η διαρροή στη μονάδα, που παράγει προϊόντα πολυστυρενίου για την κατασκευή ειδών όπως πτερύγια ανεμιστήρων, κούπες, μαχαιροπήρουνα και δοχεία για καλλυντικά, έχει περιοριστεί.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ