«Πόλεμος» Τραμπ-Μπάιντεν για τις επιστολικές ψήφους – Στους 238 οι εκλέκτορες για Μπάιντεν, στους 213 για Τραμπ 49,81% Μπάιντεν, στο 48,58% ο Τραμπ

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στα στρατόπεδα Τραμπ-Μπάιντεν καθώς φαίνεται ότι οι επιστολικές ψήφοι αποτελούν πεδίο μάχης για τους υποψηφίους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές εκλογές με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις μεσοδυτικές πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση-βόμβα του πρόεδρου των ΗΠΑ ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, το στρατόπεδο Μπάιντεν απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία έκανε λόγο για «εξωφρενική» δήλωση «καθώς αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αφαιρέσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών».

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ που να ζήτησε να κλείσει τη φωνή των Αμερικανών στις εθνικές εκλογές {…} Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Γιατί αυτό προβλέπουν οι νόμοι που προστατεύουν το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να ψηφίσουν» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ-Ντίλον.

Η ανακοίνωση κλείνει με την υπενθύμιση της πρωινής δήλωσης του Μπάιντεν ότι «δεν είναι ο Τραμπ που θα αποφασίσει το το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν είναι ο Μπάιντεν που θα το αποφασίσει. Οι Αμερικανοί αποφασίσουν. Και η δημοκρατική αυτή διαδικασία πρέπει και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος».

Παράλληλα η εκπρόσωπος του υποψηφίου των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο Τραμπ πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τραμπ: Πρόκειται για νοθεία

Το κλίμα πόλωσης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο έκανε λόγο για «νοθεία» και ανακοίνωσε προσφυγή των Ρεπουμπλικανών στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

«Ευχαριστώ τον αμερικανικό λαό για την στήριξή του. Μια μερίδα αξιοθρήνητων ανθρώπων προσπαθούσαν να αρπάξουν το δικαίωμα ψήφου, δεν θα το ανεχτούμε αυτό» είπε αρχικά ο Τραμπ.

 

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις (στις 10:00) ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει 238 εκλέκτορες και ο Ντόναλντ Τραμπ 213. Τα δε ποσοστά είναι 49,81% για τον Μπάιντεν και 48,58% για τον Τραμπ.

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο Edison Research, στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) ο Τραμπ έχει προβάδισμα με 56,6% έναντι 42,1% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 54% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων. Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται με 51,4% έναντι 46,9% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, με καταμετρημένο το 65% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων. Στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες), με βάση το 51% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 54,3%, έναντι 43,9% του Μπάιντεν.

Τέλος, στη Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), με καταμετρημένο το 94% του εκτιμώμενου συνόλου ψήφων, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 50,09% (2.732.104 ψήφοι) και ο Μπάιντεν ακολουθεί με 48,69% (2.655.392 ψήφοι).

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/bomba-tramp-tha-pame-sto-anotato-dikastirio-stamatisei-katametrisi

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ