Πολεμικό τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ουκρανία ”Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη”!

Ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι, η Ρωσία θα μπορούσε υπό ορισμένες συνθήκες να  υπερασπιστεί τους πολίτες της στην Ανατολική Ουκρανία και ότι σημαντικές στρατιωτικές εχθροπραξίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρα.

 

 

Η δύση και ειδικά η ΕΕ ζητούν αυτοσυγκράτηση μετά την ένταση στην περιοχή, λόγω της υπέρμετρης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Τα πολεμικά επεισόδια έχουν αυξηθεί κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέσνκ.

“H έναρξη μιας στρατιωτικής δράσης θα ήταν η αρχή του τέλους της Ουκρανίας”, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρίας  της Ρωσίας, Ντμίτρι Κοζάκ.

Ο ίδιος ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες της στην Ανατολική Ουκρανία.

 

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητική δράση στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ δεν υπήρξε κλίμα συναίνεσης από ρωσικής πλευράς και αυτό είναι επικίνδυνο για τις εξελίξεις στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content