Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, σε ηλικία 123 ετών!

Ένας Ρώσος συνταξιούχος, που υποστήριζε ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 123 ετών στη δημοκρατία της Ινγκουσετίας κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1896 επί τσάρου Νικολάου Β΄ ο Απάζ Ιλίεφ υπηρέτησε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, κρίθηκε πολύ μεγάλος για να πολεμήσει στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βόσκοντας πρόβατα στα βουνά. Στη διάρκεια της ζωής του απέκτησε οκτώ παιδιά .

Το ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου Russia24 για τον θάνατο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο:

Το μυστικό της μακροζωίας: Μπόλικος ύπνος, καλό φαγητό, όχι στα φάρμακα

Ο Ιλίεφ απέδιδε το μυστικό της μακροζωίας του του στο ότι έπεφτε νωρίς για ύπνο, γύρω στις 7 μ.μ. κάθε βράδυ, κοιμόταν 11 ώρες και σηκωνόταν στις έξι το πρωί για να φροντίσει το κοπάδι του. Απέφευγε όσο το δυνατόν τους γιατρούς και τα φάρμακα, αν και πριν από δύο χρόνια, στην ηλικία των 121, μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση καταρράκτη.

Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου έτρωγε μόνον φρέσκα λαχανικά από τον κήπο του και ντόπια κρέατα στο χωριό του στην οροσειρά του Καυκάσου, ενώ έπινε φρέσκο γάλα και τρεχούμενο νερό από πηγές.

Ωστόσο το πιστοποιητικό γεννήσεώς του είχε χαθεί κι έτσι δεν επαληθεύτηκε ποτέ η ηλικία του. Προ διετίας είχε πεθάνει στην Ινδονησία ο Μπαχ Γκότο, που ισχυριζόταν ότι ήταν 146 ετών. Αλλά ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου με επιβεβαιωμένα στοιχεία ήταν η Αμερικανίδα Σάρα Κνάους, που πέθανε το 1999 στην ηλικία των 119 ετών και 97 ημερών αν και τον τίτλο διεκδίκησε και η Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, η οποία ήταν 122 ετών και 164 ετών όταν απεβίωσε το 1997, όμως έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες για τη γνησιότητα των εγγράφων της.

Το γηραιότερο εν ζωή άτομο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, ηλικίας 116 ετών και 127 ημερών, που πήρε τον τίτλο από την 117χρονη συμπατριώτισσά της Τσίγιο Μιγιάκο τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ