Πέθανε από ανακοπή ο 55χρονος πρόεδρος του Μπουρουντί

Από καρδιακή ανακοπή πέθανε ο πρόεδρος του Μπουρούντι, Πιερ Ενκουρουνζίζα.

Ο πρόεδρος μίας εκ των πιο φτωχών χωρών της Αφρικής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εδώ και πέντε ημέρες. Ο Ενκουρουνζίζα, το περασμένο Σάββατο παρακολούθησε έναν αγώνα βόλεϊ και ένιωσε αδιαθεσία λίγο μετά. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου αρχικά παρουσίασε βελτίωση η υγεία του, αλλά το πρωί της Δευτέρας επιδεινώθηκε η κατάσταση. Τελικά άφησε την τελευταία του πνοή καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή.

«Παρά την εντατική, συνεχή και κατάλληλη θεραπεία, η ιατρική ομάδα δεν μπόρεσε να επαναφέρει τον ασθενή στη ζωή» και παρά τις προσπάθειές της επί «αρκετές ώρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ο 55χρονος Ενκουρουνζίζα ήταν πρόεδρος της χώρας από το 2005.

Στις 20 Μαΐου, ο διάδοχός του, ο στρατηγός Εβαρίστε Ενταγισιμίγιε εξελέγη για να τον αντικαταστήσει ως αρχηγός του κράτους, καθώς ο Ενκουρουνζίζα είχε αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή. Η θητεία του επρόκειτο να λήξει τον Αύγουστο. Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν η καρδιακή ανακοπή που ήταν η αιτία θανάτου του Ενκουρουνζίζα συνδέεται με ενδεχόμενη μόλυνσή του με τον κορωνοϊό. Η σύζυγος του εισήχθη πρόσφατα σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι για θεραπεία, με πηγές στην πρωτεύουσα Μπουτζουμπούρα να ισχυρίζονται ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ