Ο συνωστισμός στο Γουέμπλεϊ μπορεί να φέρει 100.000 κρούσματα ημερησίως

Χθες βράδυ το «Γουέμπλεϊ» έζησε μεγάλες στιγμές για χάρη της Εθνικής Αγγλίας, αλλά ο κορωνοϊός… παραμονεύει παντού.

Μπορεί το καμάρι της χώρας να πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό EURO, αλλά τα κρούσματα δεν… συμμερίζονται τη χαρά του κόσμου. Ο συνωστισμός σε χώρους έξω από το γήπεδο αλλά και μέσα σε αυτό, δίχως αποστάσεις και μάσκες, ενδέχεται να φέρει μέχρι και 100.000 κρούσματα ημερησίως μέσα σε 15 ημέρες.

Οπως μεταδίδει η «Daily Mail», οι εκτιμήσεις των επιστημόνων του King’s College του Λονδίνου αναφέρουν ότι τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία διπλασιάζονται κάθε έξι ημέρες.

Πλέον, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι κατά 30% υψηλότερα στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ η ηλικιακή κατηγορία 18 έως 24 ετών έχει πληγεί περισσότερο, με βάση τα πορίσματα των ειδικών.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι Βρετανοί διατρέχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από Covid σε σχέση με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας, ο καθηγητής Steven Riley τόνισε ότι οι άντρες μπορεί να είναι πιο ευεπίφοροι στη νόσο Covid, καθώς σπεύδουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του EURO 2021.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ