Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα ψάχνει τη στήριξη του Ερντογάν και για τον κορωνοϊό

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας εδώ και δύο εβδομάδες σχετικά με την κατάσταση που δημιουργείται από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Αλβανία θα θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο Γ (ή C) όταν θα χρειαστεί βοήθεια και καμία άλλη χώρα δεν θα απαντήσει στο αίτημά της.

«Πριν έρθω εδώ, μίλησα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον οποίο είμαι σε συνεχή επαφή εδώ και δύο εβδομάδες, έχουμε βάλει με τους Τούρκους στο τραπέζι την εναλλακτική λύση, έναν κατάλογο απαιτήσεων σε περίπτωση που ο κόσμος ανατραπεί και δεν θα υπάρχει επικοινωνία με οποιονδήποτε.

Πιστεύουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε το σχέδιο Γ, έχουμε την εγγύηση της Τουρκίας», είπε ο Ράμα δημόσια.

Ο στρατός βγήκε στους δρόμους

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βγήκαν στους δρόμους κάθε γειτονιάς των Τιράνων για να παρακολουθήσουν σε συνεργασία με την αστυνομία τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εξάπλωση του κορωνοϊού – COVID 19.

Όπως αναφέρεται,  κάθε πολίτης στον οποίο διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνονται με τα χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας και τους κανόνες που έχουν δημοσιοποιηθεί θα αντιμετωπίσουν διοικητικά μέτρα, δηλαδή πρόστιμα.

Οι στρατιωτικές περιπολίες θυμίζουν εικόνες εποχής πολέμου, αλλά στην πραγματικότητα αυτή τη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό.

 

 

Shqiptarja – echedoros-a.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ