Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Άγκελα Μέρκελ για τη Μόρια

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μόρια ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά την καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανγκελα Μέρκελρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται ότι της ζήτησε να φιλοξενήσουν ανήλικα παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να εγκατασταθούν. 

Ωστόσο, φαίνεται πως η Ανγκελα Μέρκελτόνισε πως αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή και ό,τι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.

Μέρκελ: Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Την έναρξη γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή ανήλικων μεταναστών που διαβιούσαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριαςανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας αιχμές για την μη ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό. 

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι Βερολίνο και Παρίσι θα υποδεχθούν ανήλικους μετανάστες.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο,που επικαλείται η «Bild», η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ