Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ επισκέφθηκε το Φανάρι
Το Φανάρι επισκέφθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Για την επίσκεψη, από το Φανάρι εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με δική του πρωτοβουλία, ο Εξοχ. κ. Mahmoud Ahmadinejad, διατελέσας επί οκταετίαν Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο κ. Πρόεδρος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, μέσα στο πλαίσιο του διεξαγομένου διαθρησκειακού διαλόγου, και στάθηκε ιδιαιτέρως στις θετικές εντυπώσεις του από την προ εικοσαετίας περίπου επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.

Στο τέλος της συναντήσεως, στην οποία παρέστη και το ζεύγος του Καθηγητού Hüseyin και της Δικηγόρου Kezban Hatemi, ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και άκουσε με προσοχή την ξενάγηση του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου.

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content