Νέος εκβιασμός: Η Λιβύη “έθεσε σε ισχύ” τη συμφωνία με την Τουρκία

Σε ισχύ, άμεσα, έθεσε η Λιβύη τη συμφωνία με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πανηγυρίζοντας, η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας, για δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο χωρών, εγκρίθηκε από τη λιβυκή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης της λιβυκής κυβέρνησης του Αλ Σάρατζ, ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Συμβουλίου Προεδρίας να θέσουν σε ισχύ άμεσα τη συμφωνία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα στη Λιβύη στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στο κείμενο που υπέγραψε ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Φαγίζ Ες Σεράκ, αναφέρεται ότι «το Προεδρικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να εγκρίνει τα δύο μνημόνια που υπεγράφησαν στις 27 Νοεμβρίου (σ.σ.: με την Τουρκία) και ότι η απόφαση θα ισχύει από την ημερομηνία υιοθέτησής τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έθεσε σε ισχύ τη συμφωνία με τη Λιβύη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, και μάλιστα το κείμενο εστάλη στον ΟΗΕ. Για να ισχύσει η συμφωνία, έπρεπε να επικυρωθεί και από τη λιβυκή κυβέρνηση, κάτι που έγινε σήμερα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Ο χάρτης που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ