Νεκρός ελληνικής καταγωγής στρατιώτης στο Αρτσάχ – Μπήκε στη λίστα των μαρτύρων

Ένας ελληνικής καταγωγής στρατιώτης, που γεννήθηκε στην Αρμενία έχασε τη ζωή του, ενώ υπερασπιζόταν το Αρτσάχ, από την απόπειρα εισβολής του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Osipov Aren, ο οποίος γεννήθηκε στην Αρμενία το 1984 αλλά ζούσε στη Ρωσία, επέστρεψε στη χώρα γέννησής του για να υπερασπιστεί το Artsakh όταν ο στρατός και οι σύροι μισθοφόροι του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν την απόπειρα εισβολής στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων μαζί με ακόμη 50 ονόματα που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηρωικός θάνατος του νεαρού, συνέβη στις 12 Οκτωβρίου, ωστόσο, η τοποθεσία του θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή.

 

Συνάντηση Δένδια με Πασινιάν

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νίκολ Πασιανάν, δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια και την αντιπροσωπεία του, δήλωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού στην Armenpress.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, η οποία, είπε, αποτελεί σημαντική υποστήριξη για την Αρμενία και τους ανθρώπους της σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

«Οι λαοί μας είναι ενωμένοι με ζεστές ιστορικές σχέσεις και κοινές αξίες. Η Αρμενία αποδίδει σημασία στη συνεχή εντατικοποίηση και ανάπτυξη δεσμών με την Ελλάδα, η έννοια της οποίας τονίζεται περαιτέρω στην τρέχουσα περίπλοκη περιφερειακή και γεωπολιτική κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα και τον λαό της για την υποστήριξη της Αρμενίας και του αρμενικού λαού », δήλωσε ο πρωθυπουργός Pashinyan.

Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η Ελλάδα καταδικάζει την ξένη παρέμβαση που προκαλεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των συμπροέδρων του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός και την επανάληψη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ