Μικρά παιδιά είναι τα θύματα του πολέμου στη Συρία

Η προσπάθεια ενός πεντάχρονου κοριτσιού να σώσει την επτά μηνών αδερφή της στα συντρίμμια του βομβαρδισμένου σπιτιού τους, αρπάζοντάς τη τελευταία στιγμή από τα ρούχα στη μικρή πόλη της Ιεριχού (Αριχάχ) στο Ιντίλμπ της Συρίας προκαλεί παγκόσμιο σοκ.

Τα δύο μικρά παιδιά είναι τα θύματα ενός νέου βομβαρδισμού – πιθανότατα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις κυβερνητικές δυνάμεις ή την Ρωσία – που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην περιοχή. Η πεντάχρονη Ριχάμ, καταπλακωμένη κι εκείνη από τα συντρίμμια, κράτησε όσο μπορούσε την μόλις επτά μηνών Τούκα, που στη συνέχεια έπεσε στο κενό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.


Ανταποκριτής του συριακού μέσου SY-24 βρέθηκε στο σημείο του βομβαρδισμού λίγα λεπτά μετά την έκρηξη που προκάλεσε κυριολεκτική κατάρρευση στο κτίριο. Κτίριο που αποτελούσε το σπίτι των κοριτσιών, μιας ακόμη αδερφής τους και των γονιών τους. Ο πατέρας τους, έντρομος, φαίνεται στο σοκαριστικό καρέ να φωνάζει από κάποια μέτρα πιο ψηλά, παρακολουθώντας μία κόρη να είναι καταπλακωμένη από τα συντρίμμια και την άλλη να κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό.

Ο δημοσιογράφος, ονόματι Μπασάρ αλ-Σείχ που βρέθηκε στο σημείο, σημειώνει πως τα μικρά κορίτσια βρέθηκαν σε αυτή την τραγική κατάσταση έπειτα από τον βομβαρδισμό και πέφτοντας κυριολεκτικά στο κενό από τον πέμπτο όροφο. Οπως περιγράφει, τα μικρά κοριτσάκια ούρλιαζαν και καλούσαν σε βοήθεια. Ο δημοσιογράφος έκλεισε αμέσως μετά την μηχανή του και έτρεξε να βοηθήσει μαζί με τους άνδρες των σωστικών συνεργείων.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση της μικρής από τη Συρία

Η βρετανική Daily Mail που αναμεταδίδει την είδηση, σημειώνει πως η πεντάχρονη Ριχάμ κατέληξε στα τραύματά της λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, οι δύο αδερφές της βρίσκονται στο νοσοκομείο, με το επτά μηνών κορίτσι να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, το συριακό μέσο μεταδίδει πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή τους είναι μεν σοβαρή, αλλά κρίνεται σταθερή.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην Ερυθρά Ημισέληνο, όπου τους ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλο νοσοκομείο της πόλης της Συρίας. Από την επίθεση, σύμφωνα με το SY-24 σκοτώθηκε μια γυναίκα και το παιδί της – η Daily Mail την αναφέρει ως μητέρα των παιδιών – και πέντε ακόμη πολίτες, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content