Κομμένο κεφάλι κόμπρας δάγκωσε σεφ 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό

Οι σούπες από δηλητηριώδη φίδια θεωρούνται εξαιρετική λιχουδιά στη νότια Κίνα. Ενίοτε αυτή η παράξενη λιχουδιά σκοτώνει όχι μόνο τους πελάτες αλλά και τους σεφ.
Ο σεφ Πενγκ Φαν από την πόλη Φοσάν στην Κίνα ήταν πολύ περήφανος που είχε μια τέτοια σούπα από δηλητηριώδη φίδια στο μενού του εστιατορίου του.
Όμως η αγάπη του για την “επικίνδυνη” κουζίνα αποδείχτηκε μοιραία.
Ο Πενγκ είχε αποκεφαλίσει την επικίνδυνη ινδονησιακή κόμπρα και είχε περάσει 20 περίπου λεπτά μαγειρεύοντας την παράξενη σούπα.
Όπως κάθε σωστός σεφ, ο Πενγκ ξεκίνησε να καθαρίζει τον πάγκο του.
Πήρε στα χέρια του το κομμένο κεφάλι της κόμπρας για να το πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ, όταν ξαφνικά τον δάγκωσε.
Και το δηλητήριο της ινδονησιακής είναι κάτι πολύ θανάσιμο. Περιέχει νευτοξίνες που μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σε μόλις 30 λεπτά.
Το δηλητήριο προκαλεί παράλυση στα θύματα και αυτά πεθαίνουν από ασφυξία.
Υπάρχει αντίδοτο, αλλά πρέπει να ληφθεί άμεσα για να έχει αποτέλεσμα.
«Ήμαστε στο εστιατόριο για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της γυναίκας μου με ένα γεύμα, όταν ξαφνικά επικράτησε σύγχυση και μεγάλη αναστάτωση» λέει ο 44χρονος πελάτης Λιν Σουν, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.
«Δεν ξέραμε τι συνέβαινε, αλλά μπορούσαμε να ακούσουμε κραυγές να βγαίνουν από την κουζίνα του μαγαζιού» λέει ο 44χρονος.
«Έγιναν εκκλήσεις για κάποιον γιατρό στο εστιατόριο, αλλά δυστυχώς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ο άντρας είχε ήδη πεθάνει» λέει ο πελάτης.
«Στη συνέχεια μάθαμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε το γεύμα μας» εξήγησε ο άντρας.
«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη υπόθεση, αλλά φαίνεται πως πρόκειται απλά για ένα δυστύχημα. Ο κ. Πενγκ είχε μια σοβαρή αντίδραση στο δάγκωμα» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας για το συμβάν.
«Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να σώσει τον μάγειρα. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν του δόθηκε εγκαίρως» συνέχισε ο αστυνομικός.
«Ετοίμαζε μόνος του τη σούπα φιδιού και απλά στάθηκε πολύ άτυχος. Ήταν απλά ένα τραγικό δυστύχημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φίδια και αρκετά άλλα ερπετά είναι σε θέση να κάνουν αντανακλαστικές κινήσεις μέχρι και μία ώρα μετά τον θάνατο.
«Είναι πολύ πιθανόν το κεφάλι του φιδιού να παρέμεινε ζωντανό και να δάγκωσε το χέρι του Πενγκ. Όταν χάσει το κεφάλι του το φίδι είναι ουσιαστικά νεκρό, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικές αντανακλαστικές κινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν την ικανότητα να δαγκώσουν και να εγχύσουν δηλητήριο, ακόμη και όταν το κεφάλι έχει κοπεί» ανέφερε ο ειδικός.
Δείτε το βίντεο:

 

 

 

sputniknews.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content