Ηπια τα συμπτώματα κορωνοϊού του Τραμπ – Αρνητικό το τεστ για τον Μπάιντεν

Ηπια συμπτώματα μέχρι στιγμής παρουσιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησε o προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει ταχεία ανάρρωση, σημειώνοντας ότι «είναι στη δουλειά και θα παραμείνει στη δουλειά». Ο Μέντοους ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και η σύζυγος του Μελάνια έχουν καλή διάθεση και πώς εντός της ημέρας θα υπάρχει νέα ενημέρωση για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ. 

Νωρίτερα, την ίδια πληροφορία περί ήπιων συμπτωμάτων μετέφερε δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση της κατάστασής του. «Ο πρόεδρος παρουσιάζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να περιγραφούν σαν εκείνα ενός κρυολογήματος», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται και μαρτυρίες ατόμων που ήταν παρόντες στις δραστηριότητες των Τραμπ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Όπως περιγράφεται, ο αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση στο Νιου Τζέρσι, την Πέμπτη, ήρθε σε επαφή με περίπου 100 άτομα και ήταν «ληθαργικός». Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου κοιμήθηκε για κάποιο διάστημα την Τετάρτη, στο αεροσκάφος «Air Force One», κατά την επιστροφή του από συγκέντρωση στη Μινεσότα. Επιπλέον, επικαλούμενοι αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, οι NYT σημειώνουν ότι από τη διάγνωση και μετά, το πλάνο αποθεραπείας του Τραμπ βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τονίζεται, δεν αποκλείεται να προβεί σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ή σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, για να δείξει ότι είναι λειτουργικός και πως η διακυβέρνησή του θα συνεχιστεί χωρίς επιπλοκές.

 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αρνητικά ήταν τα τεστ, τόσο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όσο και άλλων αξιωματούχων.

 

Αρνητικό το τεστ κορωνοϊού για τον Μπάιντεν

 

Αρνητικό ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες μετά τη διάγνωση του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ με COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του κ. Μπάιντεν, τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος, όσο και η σύζυγός του, διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, ενώ ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα και για την υποψήφια αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. 

«Ελπίζω ότι αυτό θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση: φοράτε μάσκα, τηρείτε τις αποστάσεις και να πλένετε τα χέρια σας», έγραψε στο Twitter ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτησή του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ευχήθηκε στον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ ταχεία ανάρρωση.

 

 

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ