Η Βενετία που βουλιάζει, μέγα θύμα της κλιματικής αλλαγής
Η ασυνήθιστα υψηλή στάθμη των θαλάσσιων υδάτων προκάλεσε νέα προβλήματα στη Βενετία, η οποία στην κυριολεξία είδε το νερό να καλύπτει τα πεζοδρόμια και τους δρόμους στη φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου.  

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι για τις ολοένα και πιο συχνές πλημμύρες ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία οδηγεί σε λιώσιμο των πάγων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ιταλική πόλη των 1.600 ετών σταδιακά να βουλιάζει. 

i-poli-ton-1-600-eton-poy-voyliazei0

Η ίδια, εξάλλου, θεωρείται ιδιαιτέρως ευάλωτη στην εν εξελίξει κλιματική κρίση, εξαιτίας τόσο της τοποθεσίας της, όσο και των 117 καναλιών που διατρέχουν τον ιστό της.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί, στο χειρότερο δυνατό σενάριο, έως και 27 εκατοστά στο τέλος του αιώνα. Δηλαδή έως και 50% υψηλότερα από την πρόβλεψη για το χειρότερο δυνατό σενάριο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι μόνοι που φάνηκαν να το χαίρονται, πάντως, ήταν οι τουρίστες, οι οποίοι συνέχισαν να τριγυρίζουν στην πλημμυρισμένη πόλη, ανακαλύπτοντας όλες τις ομορφιές της. 

 

 

 

 

Καθημερινή, moneyreview.gr με πληροφορίες από Daily Mail

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content