Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BBQ ME TH ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

50 ομάδες barbeque από 20 χώρες απ’ όλο τον κόσμο ανάβουν τις φωτιές τους φέτος στην Κόστα Ρίκα. Ο Ιππικός Όμιλος Club Hípico La Caraña του Σαν Χοσέ, μετατρέπεται για 3 ημέρες στον απόλυτο ναό της γαστρονομίας της φωτιάς.

Στις 17, 18 και 19 Νοεμβρίου το WBQA – World Barbeque Association διοργανώνει μια επική μάχη μεταξύ χωρών της Λατινικής Αμερικής και χωρών της Ευρώπης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάρμπεκιου.

Η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη επιλέχθηκε από τον οργανισμό ως η μοναδική γυναίκα κριτής απ’ όλη την Ευρώπη και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ομάδες των κριτών. 

Τρεις ημέρες απόλυτου ψησίματος, δεξιοτεχνίας της φωτιάς και γεύσης. Οι 50 ομάδες αγωνίζονται σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, 

  • Beef Rib Eyes
  • Pork Ribs 
  • Hog Pig
  • Chicken
  • Fish  
  • Vegetarian 

και θα κριθούν για τη γεύση, το άρωμα, την υφή, την τρυφερότητα, καθώς επίσης για την εμφάνιση και τη δημιουργικότητα του πιάτου και του συνοδευτικού του.

Όλα αυτά θα πρέπει να εκτελεστούν σε ψησταριές, παρίγιες, καπνιστήρια και ανοιχτές κατασκευές φωτιάς που λειτουργούν και τροφοδοτούνται αποκλειστικά από κάρβουνο, μπριγκέτες, πέλλετ και ξύλο. Χωρίς καμία άλλη πηγή θερμότητας να επιτρέπεται, όπως ψησταριές ή καπνιστήρια που λειτουργούν με ρεύμα ή αέριο και χωρίς την βοήθεια συσκευών και εργαλείων, όπως για παράδειγμα sous vide.

Κάθε ομάδα μαζί με τον Team Captain, θα παραλάβει το δικό της kit με υλικά και πρώτες ύλες για το ψήσιμο,  καθώς και ένα με τα ανάλογα υλικά για το συνοδευτικό του κυρίως πιάτου. Σκληρά ψησίματα, φλόγες, κάρβουνα, ευωδιαστοί καπνοί και παθιασμένοι ψήστες σε μια μοναδική εμπειρία με πρωταγωνιστή την φωτιά.

Για τον κόσμο της γαστρονομίας της φωτιάς και του BBQ είναι το γεγονός της χρονιάς και αποτελεί θεσμό, διότι πέρα του διαγωνιστικού μέρους όλη η φιλοσοφία του οργανισμού είναι να έρθουν σε επαφή άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το ψήσιμο και το outdoor cooking – grilling, να μοιραστούν γνώσεις και τεχνοτροπίες της πατρίδας τους σε ένα γαστρονομικό πάντρεμα με κοινό στοιχείο τη φωτιά.

H Meat & Fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα του Meat & Grill Stories θα είναι εκεί βάζοντας τα θεμέλια για την πιο ουσιαστική εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνής διοργανώσεις και διαγωνισμούς BBQ και ψησίματος στο άμεσο μέλλον.

Site: https://www.meatandgrillstories.com/

Instagram: https://www.instagram.com/meat_and_grill_stories/ 

Facebook: https://www.facebook.com/meatandgrillstories

YouTube: https://www.youtube.com/@meatgrillstories930

e-mail: mirsinicookings@gmail.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content