Η δραματική ιστορία μιας γυναίκας που έκανε 5 χειρουργικές επεμβάσεις για να χάσει κιλά

Μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, ισχυρίζεται ότι μοιάζει πλέον σαν σκυλί ράτσας «Σαρ Πέι» μετά από πέντε αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το σώμα της είναι γεμάτο ουλές και το δέρμα της έχει ζαρώσει και «κρέμεται» σάρκα από τα φουσκωμένα στήθη της. Ο λόγος για την 54χρονη Κάθριν Χάνα, από το Ridgefield της Ουάσινγκτον, η οποία στράφηκε στη χειρουργική επέμβαση για να καταπολεμήσει το πάχος, αφού το βάρος της έφτασε τα 266 κιλά όταν ήταν «παγιδευμένη» σε έναν δυσαρεστημένο 16χρονο γάμο.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να υποβληθεί επιπλέον σε τέσσερις ξεχωριστές γαστρικές επεμβάσεις μεταξύ του 2011 και του 2018, αφού αφαιρέθηκε λανθασμένο τμήμα του στομαχιού της και σε μια άλλη περίπτωση προκλήθηκε τόσο σοβαρή παλινδρόμηση οξέος που μόλις μπορούσε να φάει.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις της άφησαν πολλά προβλήματα

Παρά τη φρικτή δοκιμασία, η γυναίκα που είναι νοσοκόμα, κατάφερε να χάσει πάρα πολλά κιλά, αλλά αυτό που της έμεινε στη συνέχεια, ήταν στρώσεις χαλαρού δέρματος. Σε μια απεγνωσμένη τελική προσπάθεια να «διορθώσει» το σώμα της, ξόδεψε περισσότερα από 20.000 δολάρια σε μια χειρουργική επέμβαση ανύψωσης σώματος και εμφυτευμάτων στα στήθη στην Ινδία.

Εκτός από το ότι νιώθει συντετριμμένη από τα «άσχημα» στήθη της, η Κάθριν λέει ότι το σώμα της είναι γεμάτο ουλές και έχει υποστεί μια οδυνηρή λοίμωξη στο χέρι της και έχει ένα εξόγκωμα στο μέγεθος γροθιάς στο στομάχι της. «Τα στήθη μου είναι ασύμμετρα, έντονα σημαδεμένα και άσχημα.

Η άτυχη γυναίκα προειδοποιεί τώρα άλλους για τις ανεπιθύμητες συνέπειες των χειρουργικών επεμβάσεων. «Έκανα την κοιλιοπλαστική, αλλά αντί να κάνω την ανόρθωση στήθους και τη διόρθωση των ουλών, γέμισα με εμφυτεύματα που δεν ήταν αυτό για το οποίο είχα υπογράψει. (Ο γιατρός) Δεν έκανε τίποτα για να φτιάξει ή να διορθώσει τίποτα. Ο χειρουργός είπε ότι θα μπορούσα να επιστρέψω για διόρθωση. Νομίζει πραγματικά ότι θα τον άφηνα να με αγγίξει ξανά;», δηλώνει η ίδια.

Η Κάθριν παντρεύτηκε τον πρώην σύζυγό της όταν ήταν 30 ετών, αλλά πάχυνε επειδή ήταν δυσαρεστημένη στη σχέση. Αλλά μετά το διαζύγιο έπειτα από 16 χρόνια γάμου το 2011, η Κάθριν ορκίστηκε να αναλάβει δράση κατά του βάρους της.

Η Κάθριν Χάνα πριν χάσει τα κιλά που είχε

Εκανε επέμβαση βάζοντας δαχτυλίδι στο στομάχι της, μήνες πριν ο πρώην σύζυγός της καταθέσει αίτηση διαζυγίου, αλλά σύντομα δεν μπορούσε να φάει κανονικά και έχανε βάρος επειδή δεν μπορούσε να τραφεί σωστά

«Εχασα πολλά κιλά χάρη στο δαχτυλίδι, αλλά έκανα εμετό κάθε γεύμα για δύο χρόνια. Δεν μπορούσα να φάω κρέας ή λαχανικά. Πήγα πίσω στον γιατρό και του είπα: “Μπορούμε να το βγάλουμε;”. Δεν λειτουργούσε. Είπε “όχι, είναι για μια φορά στη ζωή σου, ζήσε με αυτό”. Έτσι, πήγα στο Μεξικό. Αφαίρεσα τον γαστρικό δακτύλιο και έκανα γαστρικό μανίκι. Αλλά πήραν μόνο το 40% του στομάχου μου όταν έπρεπε να είχαν πάρει 85%. Δεν έκανε πολλά για την απώλεια βάρους – όμως δεν ήμουν 122 κιλά, ήμουν 81. Αυτή ήταν μια βελτίωση.

Μερικά χρόνια αργότερα μάζεψα χρήματα και επέστρεψα για να κάνω μια διόρθωση του γαστρικού μανικιού. Αυτή ήταν η τρίτη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους».

«Μερικές εβδομάδες αργότερα, είχα ένα επεισόδιο όπου έκανα εμετό, άκουσα κάτι και είχα άμεση καούρα. Ήταν αναπτυσσόμενη κήλη. Έφτασα στα 77 κιλά. Ήταν μια απώλεια βάρους 45 κιλών. Ήμουν ενθουσιασμένη που δεν ήμουν εκεί που ήμουν παλαιότερα, αλλά κουράστηκα πολύ να έχω καούρα.

Οδηγεί σε τόσα πολλά προβλήματα, όπως ο καρκίνος του οισοφάγου. Η μόνη λύση ήταν ένα γαστρικό by pass. Κατέληξα να κάνω ένα – όχι για απώλεια βάρους αλλά για να διορθώσω την παλινδρόμηση οξέος. Αυτή ήταν η τέταρτη χειρουργική επέμβαση».

Τους μήνες που ακολούθησαν την τέταρτη και τελευταία χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, η Κάθριν έχασε άλλα 13 κιλά και παρόλο που ένιωθε αυτοπεποίθηση με ρούχα, μισούσε το πώς φαινόταν χωρίς αυτά.

Η Κάθριν έχει χάσει πλέον πολλά κιλά

«Μετά την τέταρτη χειρουργική επέμβαση, έφτασα τα 63 κιλά και ένιωσα υπέροχα με ρούχα, αλλά γυμνή έμοιαζα με σκύλο Σαρ Πέι. Έκανα πολλή έρευνα. Η χειρότερη τιμή που πήρα για μια συνολική ανόρθωση σώματος ήταν 170.000 δολάρια στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτό κοστίζει όσο ένα σπίτι. Ήταν τόσο μακριά από όσα μπορούσα να αντέξω. Η καρδιά μου βυθίστηκε».

«Στο Μεξικό ήταν 30.000 $, στη Βραζιλία 40.000 $, στο Βιετνάμ ήταν 22.000 $. Κοίταξα επίσης την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Κορέα και τότε είδα την Ινδία που έφτασε τα 11.000 $. Αυτή ήταν η μόνη μου επιλογή. Ο φίλος μου ο Αλ ήρθε μαζί μου, δεν ήθελε να πάω μόνη μου. Ήταν μια ευλογία που τον είχα εκεί. Δεν ξέρω αν θα είχα επιβιώσει από το ταξίδι χωρίς αυτόν.

Αλλά τίποτα δεν την προετοίμασε για να βλέπει τους χειρουργούς να βγάζουν τα παπούτσια τους καθώς μπήκαν στο χειρουργείο στο Chennai της Ινδίας, για τη χειρουργική επέμβαση που άλλαξε τη ζωή της – αφήνοντάς την τόσο νευρική που σκέφτηκε να φύγει.

«Ο χειρουργός που είδα είχε εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και τα αγγλικά του ήταν καλά. Κατάλαβα ότι ήταν εντάξει. Όταν όμως είδαμε για πρώτη φορά το ιατρικό διαμέρισμα, ήμουν πολύ νευρική. Σκέφτηκα να φύγω», περιγράφει.

«Έπρεπε να κάνω ολική ανύψωση σώματος, ανύψωση στήθους με διόρθωση ουλών και πιθανά μικρά εμφυτεύματα εάν είναι απαραίτητο. Χάνοντας τόσο πολύ βάρος υπήρχε πολύ χαλαρό δέρμα. Έκανα βραχυπλαστική, ανύψωση λαιμού, ανύψωση προσώπου και άνω και κάτω βλεφαροπλαστική. Όταν έφτασα εκεί, ο γιατρός είπε “Πρέπει να το κάνουμε αυτό σταδιακά. Θα κάνουμε ορισμένα σημεία τώρα και σε λίγους μήνες μπορείτε να επιστρέψετε”. Συμφωνήσαμε τελικά ότι θα κάναμε αυτό που ήθελα σε δύο ξεχωριστές χειρουργικές επεμβάσεις σε απόσταση δύο ημερών».

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η Κάθριν ξάπλωσε στο κρεβάτι για να αναρρώσει για μια εβδομάδα, προτού της δοθεί το οκ για το ταξίδι με τις 21 ώρες επιστροφής στο σπίτι της στην Ουάσινγκτον. «Έκανα χειρουργικές επεμβάσεις περίπου οκτώ ώρες η κάθε μία. Ήταν πολύ. Δεν το προτείνω. Με ανησυχούσε. Είχα πολύ πρήξιμο στην κοιλιά μου. Υπήρχε τόσο μεγάλο πρήξιμο, και ως νοσοκόμα ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος. Ήξερα ότι δεν θα είχα καλή εικόνα για μερικές εβδομάδες».

Η Κάθριν ήλπιζε ότι το ταξίδι της στην Ινδία θα ήταν η τελευταία της φορά σε χειρουργικό τραπέζι και θα την άφηνε χαρούμενη με το σώμα της. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά και προειδοποιεί τους άλλους να σκέφτονται σοβαρά πριν κάνουν τα ίδια λάθη. «Έχω ζήσει με παραμορφώσεις εδώ και χρόνια. Δεν περνάω πολύ χρόνο κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη τώρα».

«Το μήνυμά μου σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν βρει μια συμφωνία είναι ότι υπάρχουν μεγάλοι χειρουργοί σε όλο τον κόσμο – αλλά υπάρχουν και κακοί χειρουργοί σε όλο τον κόσμο. Όταν ταξιδεύεις τόσο μακριά, δεν ξέρεις τι παίρνεις. Μην πηγαίνετε μόνοι. Να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχουν συνέπειες που δεν θέλετε».

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ