Φλόριντα: Ένα ζευγάρι πέθανε με διαφορά έξι λεπτών, από κορωνοϊό

Αλλη μια τραγωδία γράφτηκε στις σελίδες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ζευγάρι πέθανε με διαφορά έξι λεπτών, την ίδια ημέρα, έχοντας νοσήσει από τον Covid-19. Ο 74χρονος Stuart Baker και η 72χρονη Adrian Baker από την Φλόριντα των ΗΠΑ, ήταν απόλυτα υγιείς πριν ξεσπάσει η πανδημία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν μέλη της οικογένειάς τους.

Το άτυχο ζευγάρι παρουσίασε περίεργα συμπτώματα στα μέσα Μαρτίου. Είχαν επισκεφτεί τους γιατρούς δύο φορές. Στην αρχή δεν ένιωθαν πολύ καλά. Οι γιατροί τους είχαν πει να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά μετά από μερικές ημέρες και χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης στην υγεία τους, απευθύνθηκαν και πάλι στους γιατρούς του νοσοκομείου. Εκείνοι τους ζήτησαν για άλλη μια φορά να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Στις 19 Μαρτίου, όπως εξήγησε στα ξένα μέσα ενημέρωσης ο γιος τους, Buddy Baker, ο πατέρας του νοσηλεύθηκε με συμπτώματα πυρετού και αδυναμία στην αναπνοή, ενώ η μητέρα του κλήθηκε να παραμείνει για άλλη μια φορά στο σπίτι. Σε εκείνο το σημείο δεν γνώριζαν ακόμα ποια ήταν η αιτία αυτών των συμπτωμάτων, αν και υποψιάζονταν πως πρόκειται για τον νέο κορωνοϊό. 48 ώρες μετά τη νοσηλεία του, ο πατέρας του Buddy Baker μπήκε στην ΜΕΘ.

Στις 24 Μαρτίου η οικογένεια ενημερώθηκε πως το τεστ του 74χρονου Stuart Baker βγήκε θετικό στον Covid-19 και πως οι ελπίδες για να ανακάμψει ήταν ελάχιστες. Λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η σύζυγος του, Adrian Baker, χωρίς συμπτώματα αλλά βρέθηκε θετική και εκείνη στον νέο κορωνοϊό. Τα επίπεδα οξυγόνου της ήταν πολύ χαμηλά και δεν έδειχνε ούτε εκείνη πως θα τα καταφέρει.

Η οικογένεια αποφάσισε να μεταφέρει το ζευγάρι στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου. Πέρασαν τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους μαζί, όπως μαζί ήταν για 51 ολόκληρα χρόνια. Κατέληξαν με έξι λεπτά διαφοράς στις 29 Μαρτίου. Η οικογένεια θέλησε να μοιραστεί την ιστορία τους προκειμένου να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να αφυπνίσει την κοινωνία και να ενθαρρύνει τον κόσμο να γίνει πιο συνεργάσιμος και να υπακούσει στα μέτρα προφύλαξης από τον ιό.

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ