Επικοινωνία Σακελλαροπούλου – Αναστασιάδη για την Αμμοχώστο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δερύνεια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την Ρώμη όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν την πρόσφατη παράνομη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας και τόνισε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και της διεθνούς νομιμότητας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί προαποφασισμένο πολιτικό στόχο της Τουρκίας, που αντίκειται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς της Αμμοχώστου.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δερύνεια για την πρόκληση στα Βαρώσια

Δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους και όπως είχαν προαναγγείλει εκατοντάδες πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρίας τους για τη νέα τουρκική πρόκληση που γίνεται στα Βαρώσια και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Εάν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό. Θα χάσουμε και την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και όλη την κατεχόμενη Κύπρο», δήλωσε από το κατοχικό οδόφραγμα ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Ιωάννου κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να εντείνει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Τουρκίας και των νέων τετελεσμένων στην πόλη της Αμμοχώστου. Τόνισε δε, ότι τα όσα συντελούνται στην πόλη αποτελούν προσπάθεια της Τουρκίας να στηρίξει τον εγκάθετό της, Ερσίν Τατάρ.

Στην εκδήλωση της Αμμοχώστου μετείχαν αρκετές εκατοντάδες άτομα. Παρών είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκαν από ορισμένους πολίτες, απαξιωτικά συνθήματα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διακοπή των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες για τη φιέστα που έστησε το κατοχικό καθεστώς και η Άγκυρα στην παραλία της περίκλειστης πόλης, την οποία περπάτησε σήμερα ο αχυράνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν και υποψήφιος κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

 

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ