Επαφές του Βασίλη Λαμπρινού με ευρωπαίους Δημάρχους στο Ταλίν

 

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με ευρωπαίους Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης  και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για ζητήματα αμοιβαίου  ενδιαφέροντος είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ταλίν της Εσθονίας. Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας για να συμμετάσχει στην τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities (GG4C) – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» (19-20 Ιανουαρίου),  το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III ενώ παρευρέθηκε και στην τελετή ανακήρυξης του Ταλίν σε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023», το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος συναντήθηκε  με τον ομόλογό του του Ταλίν Mihhail Kõlvart τον οποίο συνεχάρη για τη διάκριση της πόλης του και παράλληλα συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας στενότερης επαφής των δυο πόλεων στο μέλλον. Επίσης συναντήθηκε και με άλλους Δημάρχους του δικτύου «GG4C». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συζητήσεις που διεξήχθησαν ανάμεσα στους εκπροσώπους του «GG4C» παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη σε μια σειρά τομέων, μεταξύ των οποίων και η συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ για την αξιοποίηση των δημοτικών ελαιόδεντρων, ως ένα παράδειγμα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής που δεν αφήνει κανέναν πολίτη να νιώσει μόνος και αβοήθητος. 

Με την ολοκλήρωση της αποστολής στο Ταλίν ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική  επίσκεψη, όπως ήταν εποικοδομητική συνολικά η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο δίκτυο GG4C. Ανταλλάξαμε απόψεις, ήρθαμε σε επαφή με καλές πρακτικές, καταρτίσαμε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που ενσωματώνει τους στόχους του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια του Δήμου. Θέτουμε τις βάσεις ώστε ο Δήμος Ηρακλείου να πορευθεί στο μέλλον, μέσα από ευρείες συνεργασίες και με στρατηγικές που σέβονται το περιβάλλον, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύνθετες προκλήσεις της εποχής». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content