Έκρηξη σε ηφαίστειο της Νέας Ζηλανδίας με δεκάδες τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Ζηλανδία, καθώς σημειώθηκε έκρηξη στο ηφαίστειο Ουακατάνε, το οποίο βρίσκεται στο νησί Γουάιτ.

Η έκρηξη μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, όχι μόνο για όσους ζουν στο μικρό νησί της χώρας, αλλά και για το βόρειο νησί που ζει ο κύριος όγκος του πληθυσμού της και που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Από την έκρηξη έχει σηκωθεί πυκνή λευκή ηφαιστειακή τέφρα και αέρια, που για τους τουρίστες αποτελεί ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της έκρηξης υπήρξαν τουλάχιστον 20 τραυματισμοί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι. Τονίζουν δεν γνωρίζουν το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα των ανθρώπων που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ τo SBS κάνει λόγο για περισσότερους τραυματίες.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζακίντα Αντερν ανέφερε πως περίπου 100 άτομα βρίσκονταν στην περιοχή. «Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι 100 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο νησάκι ή γύρω από αυτό. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους αγνοούνται», είπε, κάνοντας επίσης λόγο για «τραυματίες», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. «Είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται και ασφαλώς όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας τόνισε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα, παρότι θεωρείται από τους ειδικούς πως η έκρηξη ήταν μέτριας ισχύος, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ