Είναι 114 χρόνων και αισθάνεται μια χαρά!

ΟΜΑΧΑ. ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ. («ΑΡ»). Μια 114χρονη γυναίκα της Νεμπράσκα που απέκτησε τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου εν ζωή ατόμου της Αμερικής, λέει ότι αυτό που θέλει περισσότερο είναι να τρώει με τη φίλη της μετά από ένα έτος περιορισμών λόγω πανδημίας.

Η Θέλμα Σάτκλιφ (Thelma Sutcliffe), από την Ομαχα, έγινε το γηραιότερο εν ζωή άτομο του έθνους και η έβδομη μεγαλύτερη στον κόσμο στις 17 Απριλίου όταν η Χέστερ Φορντ (Ηester Ford), μια 115χρονη γυναίκα, πέθανε στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με την «Gerontology Research Group».

Η «Omaha World-Herald» αναφέρει ότι η Σάτκλιφ γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1906. Η μακροχρόνια φίλη της, η Λουέλα Λου Μέιζον (Luella «Lou» Mason), είπε ότι είναι ευτυχής που ο Οίκος Ευγηρίας όπου ζει η Σάτκλιφ είναι κλειδωμένος, αλλά «η Θέλμα είναι τόσο αποφασισμένη όσο ποτέ να κάνει ό,τι θέλει».

Μέχρι να επιτραπεί στους επισκέπτες να πάνε στην τραπεζαρία, η Θέλμα παίρνει όλα τα γεύματά της στο δωμάτιό της. Η Μέιζον, η οποία έχει πληρεξούσιο της Σάτκλιφ, καλεί τον οίκο 24 ώρες νωρίτερα για προγραμματισμό επισκέψεων.

«Με ρωτά κάθε φορά που την επισκέπτομαι, ‘θα φας μαζί μου σήμερα;’» λέει η Μέιζον. «Σπαράζει η καρδιά μου που δεν μπορώ».

Η Σάτκλιφ έλαβε τις δόσεις του εμβολίου Covid με την πρώτη ευκαιρία, αλλά το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό ήταν πρωτοφανές για την ίδια.

Όπως εξιστορεί η Μέιζον, η Σάτκλιφ κοίταξε τον στυλεό και είπε: «Δεν πρόκειται να χώσετε αυτό το πράγμα στη μύτη μου. Μπορείτε να πείτε στη Λου να το χώσει στον εαυτό της»!

 

 

 

Εθνικός Κήρυξ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ