Eλληνίδα ερευνήτρια βρήκε τις τροφές που καταπολεμούν το άσθμα

Η σωστή διατροφή αποτελεί βασική παράμετρο για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση του άσθματος.

Ελληνίδα ερευνήτρια βρήκε ότι ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφήςμπορεί να καταπολεμήσει το άσθμα και να θεραπεύσει την έξαρση των συμπτωμάτων.

Μετά από έρευνες βρέθηκε ότι μια τροφή δρα προστατευτικά όσον αφορά τις κρίσεις του άσθματος.

Η κλινική μελέτη έγινε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, το European Institute of Nutritional Medicine της Ρώμης και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα αυτή η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Journal of Human Nutrition and Dietetics» και έδειξε ότι παιδιά με άσθμα που ακολούθησαν μια υγιεινή μεσογειακή δίαιτα εμπλουτισμένη με λιπαρά ψάρια είχαν βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία μετά από έξι μήνες.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Μαρία Παπαμιχαήλ, κλινική διαιτολόγος, ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, τόνισε ότι τα ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο γαύρος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, ως μέρος μιας υγιεινής μεσογειακής διατροφής, μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις άσθματος στα παιδιά.

 

Bovary

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content